Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovog vikenda svi putevi vode u najopevanije selo Mrčajevce: Počela 20. po redu „Kupusijada”

post-title
Foto: GZS


Čačak - Ako vas put navede u zapadnu Srbiju, garantovano dobar provod, a i dobro srpsko jelo  svadbarski kupus očekuju vas u najopevanijem pomoravskom selu Mrčajevci.

Ove godine se održava jubilarna 20. po redu Kupusijada.

Ove godine jedan od učesnika Kupusijade koji će se takmičiti u spravljaju omiljenog tradicionalnog jela u ovim krajevima je i Nebojša Raketić.

 

„Evo, mi smo počeli sa kuvanjem kupusa, neki od naših lonaca uveliko se krčkaju. Kada je u pitanju tajna dobrog svadbraskog kupusa po mišljenju je svinjska mast , što se tiče začina, stavljamo alevu papriku, biber u zrnu i kao što brojne naše domaćice već znaju lovorobv list”, rekao je za Glas zapadne Srbije Nebojša, majstor u spravljaju svadbarskog kupusa.

 

On je istakao da kupus sam kiseli, i da je povrće sa polja pokraj zapadne Morave.

Kada su u pitanju ostali sadržaji, Dragana Polovina ispred TO Čačak rekla je da je i ovaj put pribremljen bogat kulturno - zabavni program.

„Evo, već 20 godina za nama održava se veoma značajna poljoprivredno - turistička i privredno - gastronomska manifestacija u našim Mrčajevcima. Pored tradicionalnog takmičenja u kuvanju kupusa gde se takmičari bore za zlatni, srebrni i bronzani lonac.Takođe, nas očekuje Obernovanje i bogat program, odnosno nastupi Kulturno umetničkih društava iz čitave zemlje. Ove godine nastupiće i gosti iz Rumunije, a sutra i u nedelju očekuju nas nastupi estraddnih umetnika Radiše Uroševića i Goce Lazarević uz pratnju velikog narodnog orkestra maestra Vlada Panovića”, rekla je Polovina ispred TO Čačak.

GZS

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar