Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski “petlići” na državnom takmičenju u prvoj (FOTO)

post-title
Foto: Crveni krst


Verna simulacija nezgode, autentična šminka i uverjliva gluma nezamenljiv su deo dobrog takmičenja u Prvoj pomoć koje se danas održava u Beograd u organizaciji Crvenog krsta Srbije. Na takmičenju su nastupili najmlađi  volonteri čačanskog Crvenog krsta. Vođa ekipe je Olja Vukićević, stručni saradnik koja je od prošle godine ove ” trećake” učila veštinama u pružanju prve pomoći koje mogu da primene ukoliko nekome bude potrebna. 

-Važnost sticanja znanja iz ove oblasti nailazi na veliko odobravanje kako u čačanskim školama tako i od roditelja naših volontera, tako da će u ovoj godini Crveni krst organizovati obuke učenika u svim školama. – kaže Olja Vukićević, licencirani predavač iz ove oblasti. 

Na takmičenju učesnike iz Čačka bodrili su njihovi drugari iz odeljenja 3/1 OŠ ” Milica Pavlović” zajedno sa učiteljicom Vesnom Jerotijević. 

-Iskustva koja se stiču na ovakvim skupovima su dragocena ne samo zbog druženja i prikazivanja naučenih veština već i zbog toga što se deca se od najmlađeg uzrasta usmeravaju da pomognu nekome ko se nađe u nevolji.- poručuju iz Crvenog krsta u Čačku i pozivaju decu, mlade i starije sugrađane da se prijave u Crveni krst za besplatnu obuku iz prve pomoći namenjenu građanstvu u lokalnoj zajednici, jer, kako navode, znanje u pružanju prve pomoći vrlo često spasava život najbližim članovima porodice. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar