Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiOdmor se pretvorio u pakao: Porodici Nikolić ukradena sva dokumenta u Grčkoj, sa malim detetom čekaju da se otvore policijske stanice i Konzulat

post-title
Foto: RINA


Solun - Prava drama zadesila je porodicu Nikolić iz Čačka koja je danas trebala da krene sa poluostrva Halkidiki, međutim ostali su zarobljeni jer su im nestala lična dokumenta i isprave neophodne za povratak u Srbiju. 

- Prava agonija je nastala kada smo spakovali stvari i krenuli na put, shvatili smo da nam nedostaje fascikla u kojoj smo čuvali novac, pasoše i ostala dokumenta za prelazak preko granica i povratak u zemlju - kazala je Marijana Nikolic za agenciju RINA, koja je zbog jednog papira ostala zarabljena sa suprugom i jednogodisnjim detetom u grčkom mestu Uranopolis.

Ono sto im je dodatno otežalo ionako pretešku situaciju jeste što Konzulat Rebulike Srbije u Solunu nije dostupan nedeljom. 

- Pozvali smo sve moguće broje telefona za hitne slučajeve koji su nam dostupni na internetu, medjutim uzalud smo pokušavali, niko se ne javljao već samo operater - dodala je ona.

Međutim, nakon mnogo pokušaja uspeli su da uspostave komunikaciju sa Konzulatom čiji službenici su im dali instrukcije. 

- Moramo da prijavimo nestanak dokumenata u policijskoj stanici, a nijedna danas ne radi. Nakon toga treba da čekamo da nam Konzulat izda dokumenta sa kojima možemo da pređemo granicu, kaže Čačanka.

Ona se nada da će nadležne institucije kako u Grčkoj, ali i resorna ministarstava u Srbiji da brzo reaguju kako bi se ova njihova nimalo laka agonija što pre završila.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar