Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rekordna posećenost ovogodišnje Kupusijade: Zlatni lonac pripao ekipi „100 odsto” iz Mrčajevaca

post-title
Foto: GZS


Čačak - Sredinom septembra i ove godine najopevanijim srpskim selom proneo se miris kuvanog kupusa,  ove godine na najvećoj i najpoznatijoj gastronimskoj manifestaciji u zapadnoj Srbiji u kuvanju svadbarskog kupusa takmičilo se 16 ekipa.

 Foto: GZS

„Nakon korone i svih godina zatišja ova godina je zaista pravi bum, reke ljudi iz cele zemlje slile su se u Mrčajevce, ove godine bio je rekordan broj prijavljenih ekipa, ali i bogatog kulturno umetnički program”, rekla je Dragana Polovina iz TO grada Čačka.

Zlatni lonac na ovogodišnjoj Kupusijadi pripao ekipi "100 %" iz Mrčajevaca

 

Ovogodišnji takmičari došli su u Mrčajevce da pokažu svoja kulinarska umeća, a neki su pripremanje kupusa pretvorili u humani čin.

"Mi smo se ove godine ponovo prijavili posle par godina, 2016. godine osvoji smo prvo mesto", rekao je Petar Janković jedan od učesnika.

"Ovde smo najviše iz humanitarnih razloga, nego iz takmičarskih, kuvali smo kupus, nismo ga prodavali, svako ko je hteo mogao je da uzme kupus i ostavi novca koliko može, a taj novac ide u humanitarne svrhe", rekla je dr Nada Lazović ispred ekipe "Crveni krst".

 Foto: GZS

Garavi lonci izgledaju isto, ali se u svakom od njih našla neka tajna koja se godinama čuva, u nadi da će baš taj lonac biti pobednički.

 Foto: GZS

"Mislim da je sve do domaćice, u tome kako ona proceni koliko je potrebno mesa, kupusa, začina", rekla je Mila Minović takmičarka.

"Tajna dobrog kupusa je da se kupus prvo ukiseli kako treba, onda dobro posuđe, da se lepo sastavi, što više vrsta mesa onda je kupus bolji, adekvatni začini, mislim da najmanje 30 odsto mesa treba da ima u kupusa da bi on valjao", rekao je Tomislav Petrović degustator.

 Tomislav Petrović degustator,  Foto: GZS

Iako smo navikli da ih viđamo za Skupštinskom govornicom ili na dnevniku, jedna ekipa standardna je u takmičenju još od prve godine.

 Foto: GZS

"Mi se već nekoliko godina takmmičimo na Kupusijadi kao Gradski odbor "SPS-a, uvek smo sa narodom pa tako i kada je neka tradicionalna manifestacija, ljudi su se sami organizovali, a kupus je naravno besplatan,", rekao je Nemanja Trnavac predsednik Gradskog odbora SPS-a.

Nemanja Trnavac predsednik Gradskog odbora SPS-a, foto: GZS

Zlatni lonac na ovogodišnjoj Kupusijadi pripao je ekipi "100 %" iz Mrčajevaca.

GZS

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar