Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Raspisan javni tender za izgradnju NTP-a u Čačku

post-title
Foto: Infopress


Ministarstvo za javna ulaganja raspisalo je medjunarodni javni tender za proširenje  I izgradnju tehnoloških  parkova u Čačku, NIšu I Kruševcu. Ukupna vrednost ulaganja je 70 miliona evra, od čega je 17 miliona namenjeno za izgradnju  naučno tehnološkog parka u Čačku.Tender je objavljen na sajtu Evropske banke za obnovu I razvoj.

Raspisivanje tendera za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Čačku, Kruševcu i Nišu značajan je korak ka razvoju nacionalne inovativne infrastrukture, čime se daje poseban značaj tehnološkom i inovativnom sektoru u Srbiji.

Nova zgrada NTP u Čačku prostiraće se na 12.700 kvadratnih metara, na lokaciji Cer, i imaće 6.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, u kojem će biti smešteno preko 30 firmi. Gradiće se na parceli površine 95  ari koja je ranije otkupljena  za potrebe izgradnje nove zgrade , čime će se utrostručiti postojeći kapaciteti NTP-a, sagradjenog  2019. godine. Ove godine završena je projekto tehnička dokumentacija za novi objekat NTPa-sa  što je bio I  uslov za raspisivanje javnog tendera za izgradnju. Početak radova se najavljuje za januar 2024. godine.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar