Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mesna Zajednica Lugovi obeležila pola veka postojanja  

post-title
Foto: GZS


Čačak - Mesna zajednica Lugovi osnovana na današnji dan 1973. godine odvajanjem od sela Trbušani, dana proslavlja pola veka svoga postojanja. 

Osnovana je zbog potreba velikog broja stanovnika koji je tih godina živeo na tom prostoru, a danas broji oko 520 domaćinstava što je nešto više od 2.000 stanovnika.

„U našoj mesnoz zajednici, od njenog osnivanja do danas uradjen je niz komunalnih i infrastrukturnih projekata. Prvi posao je bio dovodjenje vode sa izvora Bačevac koji je 12 kilometara udaljen od nas. U novije vreme, uradjen je dom mesne zajednice na čijim temeljima je preko nekoliko godina izgradjen vrtić, dok je dom smešten u potpuno novu i modernu zgradu. Uredjena je Ulica Aleksandra Savića sa kišnom kanalizacijom i trotoarima, što je bio projekat vredan preko 100 miliona dinara. Uradjen je kišni kolektor čime je rešen problem plavljenja”, rekao je Radenko Lazić, predsednik Saveta mesne zajednice Lugovi.

Radenko Lazić, predsednik Saveta mesne zajednice Lugovi; Foto: GZS

Mesna zajednica Lugovi je gradska mesna zajednica, kojoj još uvek nije u potpunosti infrastrukturno opremljena. Zato se u narednom periodu očekuju nova ulaganjai novi radovi kako bi se sam život njenih meštana podigao na jedan viši nivo.

Mesna Zajednica Lugovi obeležava pola veka postojanja; Foto: GZS

„Mesna zajednica Lugovi, kao gradska mesna zajednica ima mogućnost vržeg razvoja, na koji je naravno uticala i Vlada Republike Srbije velikim investicijama. Od rekonstrukcije Ulice Aleksandra Savića, izgradnje novog mosta na mestu nekadašnjeg kamenog ali i rešenje prooblema koji je decenijama mučio stanovnike ove mesne zajednice, a to su atmosferske vode. U planu je još dosta toga da se radi, pre svega nastavak atmosferske, kišne kanalizacija do šumadijinih zgrada, da i taj deo uredimo”, rekao je Milun Todorović, graodnačelnik Čačka.

Gradonačelnik Čačka MIlun Todorović; Foto: GZS

Na proslavi organizovanoj povodom dana mesne zajednice uručene su i plakete zaslužnim stanovnicima ali i ustanovama koji su doprineli nejnom razvoju.

Mesna Zajednica Lugovi obeležava pola veka postojanja; Foto: GZS

U ime grada Čačka ovo simbolično priznanje primio je gradonačelnik Milun Todorović, koji je naglasio da ova nagrada ne pripada samo njemu kao trenutno, prvom čoveku grada na Moravu već i svim njegovim prethodnicima koji su radili na uredjenju i ulepšanju ne samo Lugova već čitavog grada.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar