Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predstavnici Republike Srpske u poseti gradonačelniku Čačka u okviru manifestacije”Dani Srpske” (FOTO)

post-title
Foto: Press služba


U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, koja se 11. put organizuje Srbiji, a drugi put u Čačku, delegaciju Republike Srpske, u ponedeljak 25. septembra 2023. godine, ugostio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović u svom kabinetu, zajedno sa predsednikom Skupštine Igorom Trifunovićem i pomoćnikom za društvene delatnosti Miroslavom Petkovićem. Delegaciju Republike Srpske činili su Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, akademik Drago Branković, generalni sekretar ARNUS-a, akademik Novo Pržulj, dopisni član ANURS-a prof.dr Zoran Govedar, kao i savetnice u Predstavništvu Tatjana Duvnjak i Jelena Kusmuk. „Dani Srpske u Srbiji” ove godine predviđaju naučno-kulturni program, odnosno, promociju edicije „Održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima Republike Srpske”, u izdanju Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, 25. septembra 2023. u 14 časova, u amfiteatru Agronomskog fakulteta i u 20 časova, koncert grupe „One tri” u Kulturnom centru.

Na ovakvim susretima uvek je reč o daljim koracima ka produbljivanju saradnje između Čačka i Republike Srpske, rekao je gradonačelnik Milun Todorović.

-Iako su „Dani Republike Srpske” u Čačku već tradicionalna manifestacija, moram pomenuti da se ove godine organizuju kada smo prva Nacionalna prestonica kulture, što uvek sa ponosom ističem. Mnogobrojni kulturno – umetnički sadržaji organizovani su i biće organizovani u našem gradu, i veliko mi je zadovoljstvo što se i vi, na neki način deo ovog programa – rekao je Todorović.

Na sastanku je bilo reči o mogućnostima boljeg povezivanja Čačka i Republike Srpske, nastavku negovanja zajedničke tradicije i kulture, kao i davanju podrške svim projektima i programima koji za cilj imaju saradnju, naročito mladih ljudi, ali i kulturnih ustanova, ova dva regiona.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar