Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Grade se moćne trafostanice u Vrnčanima, Mrčajevcima i Pakovraću

post-title
Foto: GZS


Čačak - Do kraja tekuće godine u elektromrežu grada Čačka, Elektroprivreda Srbije i Elektromreža Srbije uožiće jednu milijardu i dvadeset šest miliona dinara.

„Gradimo dve trafostanice jakog napona, 35/10 kV, jedna je u Mrčajevcima, a jedna u Pakovraću. Vrednost trafostanice u Mrčajevcima je 280 miliona dinara, dok priključni vodovi koštaju 60 miliona. U Pakovraću ista trafostanica košta takođe 280 miliona dinara. Dakle, samo ove dve iznose 560 miliona. Priključni vodovi u Pakovraću koštaju 20 miliona. Kablovi za 35/10 za Konjeviće, Preljinu, industrijsku zonu, CER, Remont i celu Atenicu iznose 230 miliona dinara”, rekao je graodačelnik Čačka, Milun Todorović.

Todorović je dodao da je za rekonstrukciju postojećih 10 kV kablova izdvojeno 90 miliona dinara, kao i da će postojeća trafostanica u Mrčajevcima, popularna „Kula” biti uklonjena sa trotoara i zamenjena novim tipom trafostanice u vrednosti od 12 miliona dinara.

„Zamena portalne trafostanice na vašarištu košta osam miliona dinara, zatim Protića bunar u Trnavi 12 miliona dinara. Nova trafostanica na gradskom bedemu 15 miliona dinara. Na ove tri lokacije radovi su već završeni. Predviđeno je i dosta drugih radova na elektro mreži u Ostri, Vapi, Milićevcima, Ježevici, Vrnčanima, Potok Ostra, Kula 1, Viljuša 1, donja Ježevica”, rekao je Todorović.

„Sa ovim ogromnim ulaganjem u mnogome ćemo popraviti energetsku situaciju na celoj teritoriji grada Čačka, a u planu nam je da naredne godine radimo još jednu 35/10 trafostanicu u Konjevićima. Sa ovim ulaganjima rešavamo situaciju u Mrčajevcima i 14 okolnih mesnih zajednica, a naravno i u Parmencu, Pakovraću, Riđagama, Ovčar Banji, Međuvršju i Beljini”, zaključio je gradonačelnik.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar