Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vrnjačka Banja: U preko 20 lokalnih samouprava u Srbiji finansiraće se energetska sanacija objekata od javnog značaja

post-title
Foto: Mediaportal


Vrnjačka Banja - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović u Vrnjačkoj Banji uručila je ugovore o finansiranju programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u 21 lokalnoj samoupravi. Ona je tom prilikom još jednom istakla koliko su važna ulaganja u energetsku efikasnost, jer su benefiti višestruki i dugoročni.

- Energetskom efikasnošću čuvamo resurse i životnu sredinu. Svaki od ovih projekata predstavlja deo slagalice. Postavili smo ciljeve kojima težimo, a ministartvo će nastaviti d apodržava lokalne samouprave da ulažu u sanaciju individualnih kuća i stambenih jedinica, kako bi smanjili potrošnnju energenatata i doprineli što većoj energetskoj efikasnosti, naglasila je Đedović Handanović.

Ona je dodala da je energetska efikasnot put ka energetskoj nezavisnosti. Smanjenje potrošnje, znači investiranje u budućnost.

- Sa svim ovim ulaganjima imaćemo javne objekte koji će trošiti od 20 do 50 odsto manje energije, a rezulat će biti manji troškovi, ali i manji negativni uticaj na životnu sredinu. Do sada je energetski sanirano 145 objekata od javnog značaja, što čini da je ukupna ušteda oko 30 mliona kilovat sati gpodišnje, naglasila je minstarka.

Među gradovima kojima je danas uručen ugovor o finansiranju programa energestke sanacije objekata od javnog značaja našli su Užice, Kraljevo, Vrnjačka Banja i još 18 drugih.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar