Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Rekonstruisanu Ulicu Cara Dušana u Čačku krasiće 12 stabala kuglastog jasena

post-title
Foto: GZS


Čačak - Radnici JKP „Gradsko zelenilo„ Čačak danas su zasadili 12 stabala kuglastog jasena u sklopu uređenja ulice Cara Dušana.

"Radnici „Gradskog zelenila” danas u prvo zaradili stabla jasena, a onda ih polili to smo sve uradili sa ciljem da ulepšamo izgled ulice Cara Dušana. Ovo je prva sadnja ove godine, planirali smo jesenju sadnju, zamenu osušenih stabala u drvoredima i parkovima. Pored ove sadnje, radimo i na zameni jesenje rasade”, rekao je Dejan Ćosić direktor „Gradskog zelenila”.

Sadnja drveća u ulici Cara Dušana, foto: GZS

Direktor JKP „Gradsko zelenilo” istakao je da je u narednom periodu planirano i ulepšavanje ostalih delova grada sadnjom sezonskog cveća.

Ulepšavanje ulice Cara Dušana, foto: GZS

„Imamo preko 2000 kvadrata pod sezonskim cvećem, 1600 kvadrata na teritoriji grada u parkove i žardinjerama, a preostalih 400 će biti zasađeno na Ljubić keju. Naši radnici u svom pogodnu genetativnim putem proizveli su oko 60.000 komada, dok je 20.000 poluproizvod, znači za jesenju sadnju planirano je ukupno negde oko 80.000 komada sezonskog cveća, pre svega viole, rekao je Ćosić.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar