Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović nakon trijumfa nad Megom: Pokazali smo izuzetan karakter!

post-title
Foto: ABA/Dragan Stjepanović


Borac Mozzart napravio je novi podvig, čime je ponovo prijatno iznenadio košarkašku publiku u Srbiji i regionu. U okviru 2. kola AdmiralBet ABA lige, na gostovanju u Beogradu, uspeo je da savlada domaću Megu MIS. Kada je zvuk sirene signalizirao kraj susreta, rezultat je glasio 89:90 (25:24; 32:28; 20:23; 12:15).

Ponovo su ljubitelji ove prelepe igre imali priliku da gledaju jedan dramatičan meč u kom je akter čačanski tim. Ali za razliku od prethodnih sezona, ovaj triler se srećno završio po Borac Mozzart. Uprkos činjenici da je Mega MIS imala priliku da dođe do pobede, ona je ipak zasluženo završila u rukama pulena Dejana Mijatovića, koji posle ove runde imaju dva trijumfa.

Strateg Borca Mozzart posle utakmice je istakao dobru odbranu kao ključ pobede.

,,Čestitam Megi na sjajnoj utakmici. Mislim da su ljubitelji košarke imali priliku da vide sve ono lepo što ova igra donosi. Naspram sebe smo imali jedan mlad, talentovan tim. Mega je brza, voli igru u tranziciji. Znali smo da ako budemo prihvatili da se igra koš za koš, a ne budemo kontrolisali odbranu, bićemo u problemu. To se pokazalo u prvom poluvremenu. Ali u drugom smo to popravili, kada smo dobrom odbranom izvršili balans u skoku“, zastao je Mijatović, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Moram da istaknem da smo pokazali karakter na minus 13. Nismo odustali, vratili smo se u meč. U narednim utakmicama moramo da igramo na isti način, da svih 40 minuta budemo u duelu“, dodao je popularni Džoli.

Naravno, posebno je naglasio važnost trijumfa.

,,Izuzetno značajna pobeda za nas. Srbija ima pet klubova, tako da nam dobar plasman ne garantuje opstanak u ligi. S druge strane, mi smo sastavili novu ekipu, tako da smo željni dokazivanja i nadmetanja. Drago mi je da imamo dobar početak. Čestitam momcima na izuzetnom karakteru, a mi se okrećemo utakmici protiv Crvene zvezde, koja nas očekuje sledeće nedelje i koja će biti pravi spektakl“, izjavio je Dejan Mijatović.

Za nedelju dana košarkaški sladokusci u gradu na Moravi imaće priliku da pogledaju pravu poslasticu. U Dvoranu kraj Morave na megdan Borcu Mozzart stiže Crvena zvezda Meridianbet, a taj duel je zakazan za nedelju 15. oktobar, a početak susreta za 18:00.

KK Borac/Nikola Minović/Đurđe Mečanin



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar