Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nova kanalizaciona mreža i saobraćajnica u mesnim zajednicama LJubić i Preljina

post-title
Foto: Mediaportal


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u nedelju 8. oktobra 2023. godine, sa svoji saradnicima, posetio Mesnu zajednicu LJubić, gde je u LJubić polju urađen deo kanalizacione mreže i Mesnu zajednicu Preljina, u kojoj je završena rekonstrukcija i asfaltiranje saobraćajnice pored restorana „Radovanje“.

-Pre dve godine su nam se obratili građani ovog dela LJubića iskazavši potrebu za fekalnom kanalizacijom, koja ovde nikada nije postojala. Uradili smo projektnu dokumentaciju, izdvojili 2.100.000 dinara uz budžeta Grada i rešili akutni problem u ovom delu grada, za nekih dvadesetak ljudi koji ovde žive- rekao je gradonačelnik Todorović.

U Mesnoj zajednici Preljina, asfaltirana je saobraćajnica pored restorana „Radovanje“, koju su meštani ovog dela Preljine nazivali Stara pruga. Novac za ovu investiciju je, na zahtev Grada Čačka, obezbidila Vlada RS preko javnog preduzeća „Putevi Srbije“, u iznosu od oko osam miliona dinara.

-Put od „Radovanja“ ka firmi „Uniplast“ uvek je bio makadam i „slepa“ ulica. Skoro četiri godine smo rešavali imovinsko pravne odnose. Kada smo uspeli to da završimo, rekonstruisali smo i asfaltirali ovu saobraćajnicu, u dužini od 720 metara, i sada ona izlazi na državni put IB 22. Rekonstrukcija ove saobraćajnice je od velikog značaja za meštane ovog dela grada, koji je veoma naseljen, sa više od 40 domaćinstava – rekao je gradonačelnik Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar