Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Za srećnije detinjstvo svojih drugara – kraljevački predškolci i osnovci u humanitarnoj sportsko-rekreativnoj akciji Crvenog krsta

post-title
Foto: Press služba


 

„Najlepša i najradosnija sportska manifestacija koja je održana na Atletskom stadionu u Kraljevu“, s neskrivenim simpatijama istakao je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić prilikom otvaranja „Trke za srećnije detinjstvo“, sportsko-rekreativne akcije, humanitarnog karaktera, koju, u okviru Dečje nedelje, organizuje Crveni krst Kraljevo. Svi koji su bili na tribinama Atletskog stadiona, bodreći osnovce iz 13 kraljevačkih škola i predškolce iz tri vrtića, delili su radost i sreću malih takmičara što mogu da trče i da se takmiče, navijaju za svoje drugarice i drugare...

„Navijanja za 'Eduku' i 'Čuperak' su bila neuporedivo veća nego navijanja za 'Zvezdu' i 'Partizan'! Kako su samo bodrili dečaci svoje drugarice dok su trčale, a kako su posle toga one njih podržavale...“, naglasio je gradonačelnik dodajući:

„Siguran sam da će Crveni krst Kraljevo, koji je i ove godine u okviru nedelje posvećene deci organizovao ovu manifestaciju, nastaviti to i narednih godina. Deca treba da imaju priliku da se takmiče, ali i da se uče humanosti. Svi su danas platili startne brojeve, a prikupljeni novac će ići deci koja nisu u najboljem socijalnom stanju, čije porodice ne žive najbolje. Tako deca uče ne samo da treba da se takmiče, već da treba i da pomažu svojim drugarima čije porodice nemaju dovoljno sredstava. Verujem da će i tu lekciju naučiti i da ćemo sledeće godine ovde opet videti veliki broj dece iz kraljevačkih vrtića i osnovnih škola“, poručio je Terzić.

Kako ističe sekretar Crvenog krsta Kraljevo Radmila Dobrić, oni već decenijama realizuju najmasovniju tradicionalnu „Trku za srećnije detinjstvo“.

„Trudimo se da kroz negovanje zdravih stilova života pokušamo, a nadam se da u tome i uspevamo, da kod dece u ranom detinjstvu razvijemo osećaj humanosti, solidarnosti, empatije, jer kupovinom startnog listića oni pomažu nekom svom drugaru da možda prvi put ode na more“, kaže Radmila Dobrić ističući da trka ne bi bila tako uspešna i masovna da nemaju saradnike u svim osnovnim školama, Predškolskoj ustanovi, Gradskoj upravi.... 

„Veliko hvala svima koji nam pomažu, kao i Narodnoj biblioteci i Karate klubu 'Reikon', koji su već godinama donatori i svoj nagrađenoj deci obezbeđuju članarine za narednu godinu, kao i Sportskom centru koji nam je ustupio ovaj predivni stadion da se družimo i da se kući vratimo srećni i zadovoljni što smo učestvovali na ovakvoj trci i što smo nekom pomogli“, kaže sekretar kraljevačkog Crvenog krsta. 

Prema njenim rečima, ove godine preuzeto je oko 5.000 startnih listića, a ona se nada da će naredne godine ova humana sportsko-rekreativna manifestacija okupiti još više učesnika.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar