Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Znatno više saobraćajnih kazni u Čačku nego prošle godine u istom periodu

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Na putevima tritorije Čačka ove godine sankcionisano je 50 odsto više saobraćajnih prekršaja, nego prošle godine u istom periodu.

 

„U strukturi saobraćajnih prekršaja, najbrojniji su neprilagođena brzina sa 12 315 prekršaja, nekorišćenje sigurnosnih pojaseva sa 4 000, nepropisno zaustavljanje i parkiranje sa 3 015 prekršaja, nepropisno korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje 1 923, vožnja pod dejstvom alkohola 1633 i vožnja pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 114, odnosno 50 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. U kontrolama saobraćaja usmereneim na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda za devet meseci sprovedeno je 35 regionalnih akcija pojačane kontrole saobraćaja, šest Međunarodnih i osam centralnih”, izjavio je Radosav Bošković, načelnik odeljenja Saobraćajne policije u Čačku.

 

U okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja za samo osam sati sankcionisan je 451 saobraćajni prekršaj na putevima teritorije grada Čačka, ekipa Glasa zapadne Srbije istraživala je, šta o tome misle auto-škole.

 

„To su rezultati državnih organa, rada naše policije. U auto školama, mi sve vreme učimo decu i buduće vozače zakonu o pravilima i propisima saobraćajne signalizacije. Upravljanje je jedna sposobnost koja je definisana zakonom, odnosno, obrascem ponašanja. Da bi bili uspešni u saobraćaju moramo poštovati propise, moramo poštovati saobraćajnu signalizaciju i sva pravila koja su zakonom propisana. Sve što to ne radimo, to su rezultati. Ono što je veoma bitno da mi učimo za život, učimo sve vreme da poštujemo pravila i propise i to sve vreme i vežbamo u u auto školi”, rekao je Vaso Dragić, diplomirani inženjer saobraćaja i vlasnik auto - škole „Semafor” u Čačku.

 

Dragić je u razgovoru za Glas zapadne Srbije i „Jutro” Prve televizije apelovao na vozače uz jasnu poruku.

 

„Učite za život, a ne za ispit, jer svakog dana je svaka nova situacija, i prosto rečeno, morate rešiti situaciju u saobraćaju sada, ovde i odmah”, zaključio je Dragić.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar