Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici u Čačku

post-title
Foto: Mediaportal


Ovog vikenda se nastavljaju besplatni preventivni pregledi gradjana. U Opštoj bolnici u Čačku vrši će se preventivni ultrazvučni  pregledi štitaste žlezde, I laboratorijske analize hormona štitane žlezde.

Svi zainteresovani gradjani moguu subotu I nedleju  8 do 16 sati  izvršiti preglede na internom odlejenju čačanske bolnice , a hormone u laboratoriji Opšte bolnice. Pacijentima nisu potreebni uputi, već je dovoljno da se jave na inaterno odeljenje I u laboratoriju, a pregledi se rade pre svega u cilju dijgnostikovanja novih slučajeva oboljenja , pa je poželjno da se  jave pacijenti koji do sada nisu imali preglede štitne žlezde.

Prethodnog vikenda organizovani su ultrazvučni pregledi dojke I  laboratorijske analize tumorskih markera za bolesti prostate. Uradjena su  93 ultrazvučna pregleda, od kojih je petnaestak pacijentkinja poslato na mamografske preglede I  332 laboratorijske analize tumorskih markera za bolesti prostate pri čemu je kod  51 pacijenta je utvrdjen pozitivan nalaz. Pregledi će se ovog vikenda obaviti u 170 zdravstvenih institucija u Srbiji. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar