Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U zgradi Opštinske uprave Vrnjačka Banja upriličen prijem za mlade fudbalere FK „Vrnjačka Banja“

post-title


Rukovodstvo Opštine Vrnjačka Banja, 20. oktobra priredilo je prijem za fudbalere i stručni štab FK „Vrnjačka Banja, koji su na nedavno održanom međunarodnom turniru „European Trophy“ u Linjanu u Italiji, osvojili prvo mesto u konkurenciji 2014. godište. Borbenom i dobrom igrom, tokom prošle sezone ostvarili su niz uspeha, učestvovali su na turnirima širom Srbije, gde su u veoma jakoj konkurenciji zauzeli prva mesta. Osvajači su Seven lige Zapadne Srbije.

Obraćajući se mladim sportistima, predsednik Opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović istakao je zadovoljstvo na današnjem druženju i prilici da ih pohvali i čestita im na dosadašnjim uspesima i rezultatima.

– Lokalna samouprava će uvek podržavati mlade sportiste i omogućiti im da, poput dece u većim gradovima, imaju priliku da učestvuju i svoj talenat pokažu i na međunarodnim turnirima. Raduje me vaš timski rad, zalaganje i jedinstvo. Fudbal je timska igra gde je bitno pobediti, a ne ko je dao gol. Vaše ponašanje, vaš napredak i odnos prema sportu je konstantan, zahvaljujući trenerima koji vas vode. Sport je dobar za zdravlje i na neki način doprinosi vašem obrazovanju i usmeravanju. Vrnjačka Banja je slogan za zajedništvo, kako u sportu, tako i u poslu koji radimo, i mi se svi dičimo i ponosimo Vrnjačkom Banjom gde god se pojavimo, rekao je Đurović.

Predsednik Đurović ukazao je da će se raditi na proširenju postojeće infrastrukture i izgradnji novih sportskih terena, te da će tokom 2024. godine biti izgrađena jedna balon hala koja će omogućiti realizovanje treninga i u zimskom periodu, a najavio je i izgradnju još jednog fudbalskog terena. Dodao je i da kroz razne vidove podrške, lokalna samouprava želi da ukaže na bitnost dece Vrnjačke Banje, kao i da se zahvaljujući ovom klubu i školi fudbala dosta dece aktiviralo i time privuklo pažnju i poštovanje roditelja.

Članovi FK „Vrnjačka Banja“ u proteklom periodu učestvovali su na tri međunarodna turnira i sa sva tri su se vratili sa medaljom. Pored već pomenutog turnira u Italiji, učestvovali su i na turnirima na Ohridu i u Austriji. Predrag Grozdanović, predsednik FK „Vrnjačka Banja“, istakao je da je ovo još jedan veliki gest čelnika Opštine, pre svega predsednika opštine, Bobana Đurovića.


– Velika zahvalnost što su nam omogućili da budemo učesnici međunarodnih turnira i što podržavaju naš rad. Sa ponosom nosimo grb našeg grada. Smatram da smo kao klub nakon tri odigrana turnira, imali obavezu da se i mi na neki način odužimo Opštini i predsedniku. Nakon osvojenog turnira u Italiji, dogovorili smo se da pošto je ovo zasluga Opštine i njene konstantne podrške, da bi pehar trebalo da krasi njene vitrine, na šta smo mi jako ponosni, rekao je Grozdanović.

Zamenik predsednika opštine, Ivan DŽatić istakao je da je bilo zadovoljstvo videti da su to pre svega lepo vaspitani mladi ljudi koji znaju šta znači disciplina i kontrola.

– Siguran sam da uz podršku Opštine Vrnjačka Banja ovo neće biti krajnji ciljevi, već da će i u narednom periodu da nas obraduju nekim novim pobedama i lepim vestima sa drugih takmičenja. Radićemo na sportskoj infrastrukturi, jer ukoliko želimo da pratimo nove trendove, moramo i mi kao Vrnjačka Banja koja je prepoznata kao turistička destinacija prve kategorije, da imamo adekvatnu i sportsku infrastrukturu, rekao je DŽatić i istakao da će podrška Opštine biti još intenzivnija u narednom periodu.

Prvi put je jedan klub u Vrnjačkoj Banji poklonio osvojeni pehar opštinskom rukovodstvu koji će od sada krasiti vitrine Opštine. Kao dobri domaćini, opštinsko rukovodstvo je, uz slatkiše i sokove, mladim sportistima i njihovim trenerima poklonilo karte za Panoramski točak i bazene u Vrnjačkim termama, kao i fudbalske lopte.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar