Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski studenti osvojili brojne nagrade na evropskom takmičenju EuroCatalonia 2023

post-title
Foto: GZS


Čačak - Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku učestvovali su na evropskom takmičenju EuroCatalonia 2023. održanom u Barseloni na kom su osvojili brojne nagrade. Ekipa od 16 mladića svom fakultetu, ali i gradu donela je veliki uspeh.

"Pored formalnih elemenata obrazovanja koji se na Fakultetu tehničkih nauka realizuju kroz nastavu izuzetna je čast i fakultet nastoji da što više podrži aktivnosti koje su drugog tipa kao što su sportska i kulturna dešavanja. Obzirom da po prvi put nas fakultet učestvuje ekipa studenata koji su učestvovali nije brojila veliki broj članova, bilo je 16 učesnika, rezultati su dobro i mi smo jako ponosni na naše studente koji su napravili sjajne rezultate, a pored toga fakultet je ponosan na njih kao mlade ljude koji su dostojno reprezentovali našu ustanovu i grad Čačak", rekla je prof. dr Danijela Milošević dekan Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Veliki broj takmičara iz Srbije učestvovao je na ovom evropskom takmičenju gde su se za medalje borili u raznim sportovima.

"Konkurencija nije bila mala, uopšte nije bilo lako ostvariti rezultate koje smo mi ostvarili, 600 takmičara je bilo ukupno prijavili smo tri discipline, fucal, fudbal i košarku, pri čemu smo u svakoj disciplini osvojili pehar i doneli ga kući. U fucalu smo bili treći, u fudbalu drugi, a naši košarkaši ponosno su uzeli prvo mesto i pobedili Fakultet organizacionih nauka u finalu", rekao je Uroš Glišić student prorektor Univerziteta u Kragujevcu.

Golman Miloš Mraković koji je branio mrežu Fakulteta tehničkih nauka iz grada na Moravi istakao je da je na takmičenju prevladao sportskih duh, ali i da je ključ uspeha bila upravo energija koju je imala njihova ekipa.

"Mislim da je ovo veliki podstrek i motiv za sve studente, pogotovu za brucoše i mlade studente prve i druge godine da krenu da se bave sportom malo ozbiljnije ako već nisu, jer apsolutno može da se postigne i studiranje i bavljenje je sportom", rekao je Miloš Mraković student treće godine Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Najbolji rezultat osvojili su mladi košarkaši osvojivši prvo mesto.

"Pored sporta stvara se i neki timski duh i želja I borba, stiču se neke druge osobine pored sportskih, ekipa je bila stvarno tokom celog takmičenja zajedno i stvarno smo se borili", rekao je Aleksa Miković student Fakulteta tehničkih nauka.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar