Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiNajlepša slika srpskog sela: Podno Golije u Brusniku živi čak 20 mališana i niko ne želi da napusti dedovinu, ovi planinci konačno dobijaju prilazni put - to je sve što im treba, sve ostalo će sami (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Smešteno u podnožju planine Golije selo Brusnik jedno je od najživopisnijih u Zapadnoj Srbiji. Baveći se poljoprivredom u ovoj prirodnoj oazi odlučili su se ostati mnogi mladi bračni parovi, pa se može reći i da je jedno od najživljih mesta tog planinskog kraja.

U jednom zaseoku ima preko 20 dece, a kako kažu meštani, da bi njihov život na selu bio dobar i kako bi što više ljudi ostajalo, neophodan je samo dobar prilazni put, jer ovi skromni gorštaci sve ostalo imaju. Upravo put im je obećao predsednik države lično kada je bio u poseti Ivanjici, a sada se to obećanje i ispunjava.

- Danas se krenulo sa zemljanim radovima , nastavak deonice od Devića ka Brusniku. Nalog je stigao za prva tri kilometra , a kompletna trasa je duga osam kilometara . Inače, samo u obalu utvrde u ovaj kraj država je uložila preko 50 miliona dinara što dokazuje da ovaj deo Golije nije zaboravljen od strane države, rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Da je svaki metar puta žila kucavica srpskih sela, potvrđuju i meštani ovog sela koji su današnji dan dočekali sa suzama radosnicama.

- U ovom zaseoku ima najviše rođene dece i najveći broj mladih koji su na selu ostali. Čekali smo put podugo, ali konačno se i naš zajednički san ostvario da krenu radovi. Ništa drugo ne očekujemo od države, sve ostalo ćemo mi sami svojim radom kao i do sada. Put nam je najvažniji i tu su nam pomogli, kaže Vladan Gojković , meštanin Brusnika.

Inače, trasa puta je duga osam ipo kilometara, širina kolovoza četiti ipo metra, rade se drenaže, ivičnjaci, i prosirenje za mimoilaženje vozila. Put je zajedničko ostvarenje sna svih meštana ovog kraja I svaki od njih potpisao je saglasnost da kroz njihovo imanje prođe put.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar