Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku izgradnja vodovodne mreže u Mojsinju

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović juče je sa saradnicima posetio Mesnu zajednicu „Mojsinje“, gde je u toku nastavak izgradnje podsistema Mojsinje, odnosno oko 4.500 metara vodovodne mreže, na koju će biti priključeno 35 domaćinstava, ali i mnogi privrednici iz ovog dela grada.

-Vrednost ove investicije je oko 10 miliona dinara i finansirana je iz gradskog budžeta. Prošle godine je o uvoj mesnoj zajednici urađena trasa od nešto više od osam kilometara vodovodne mreže, na koju je priključeno 59 domaćinstava, a investicija je bila vredna oko deset miliona dinara, što je za dve godine ukupno oko 20 miliona dinara ulaganja u vodosistem u Mojsinju – rekao je gradonačelnik Todorović.

On je podsetio i da je tokom ove godine, više od 450 domaćinstava u mesnim zajednicama „Beljina“, „Pakovraće“, „Parmenac“ i „Riđage“, u drugoj visinskoj zoni, priključeno na vodosistem Rzav, zajedno sa naplatnom rampom u Pakovraću.

-Voda, struja i putna infrastruktura su preduslov za razvoj i gradskog i seoskog područja. Radimo na tome da ove elementarne uslove obezbedimo u svim delovima grada u kojima oni do sada nisu postojali. U ovom naselju nalazi se i dosta privrednika koji zapošljavaju veliki broj naših sugrađana, tako da će i njima uslovi za rad biti znatno poboljšani – rekao je gradonačelnik Čačka.

Aleksandar Grbić, meštanin Mojsinja je rekao da su nakon 15 godina čekanja i snabdevanja bunarskom vodom, koja nije bila ispravna za piće, meštani Mojsinja, zahvaljujući aktuelnoj lokalnoj vlasti dobili rzavsku vodu.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar