Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Postavljeni novi podzemni kontejneri u Čačku

post-title


U cilju unapređenja sistema upravljanja otpadom, JKP"Komunalac" Čačak postavilo četiri nova podzemna kontejnera na lokaciji Avenije Lipa, u ulici Bulevar Vuka Karedžića, nedaleko od broja 104. 

Pored poboljšanja estetike urbanog prostora, budući da su sakriveni ispod površine zemlje, čime se poboljšava vizuelni izgled, bitno se smanjuje prisustvo neprijatnih mirisa i efikasnije se upravlja otpadom, naročito imajući u vidu činjenicu da je ova lokacija izuzetno frekfentna.

Četiri nova podzemna kontejnera su kapaciteta od po tri kubna metra, od kojih su dva namenjena za mokri otpad, a dva za odlaganje suvog otpada. Ovaj sistem omogućava efikasno razdvajanje različitih vrsta otpada, doprinoseći održivijem pristupu upravljanja resursima kroz smanjivanje potrebe za čestim pražnjenje, zavaljujući većem kapacitetu kontejnera.

Opredeljenje JKP "Komunalac" Čačak je da proširi ovaj sistem na što više lokacija u gradu, sa ciljem stvaranja održivog i efikasnog modela upravljanja otpadom. 

Ovakve inicijative ne samo da doprinose čistijem okruženju već i podstiču građane na odgovorno postupanje s otpadom, čime se gradi svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Podzemni kontejneri predstavljaju korak napred ka modernizaciji sistema upravljanja otpadom u Čačku, prateći savremene standarde održivosti i unapređujući kvalitet života u gradu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar