Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U saobraćaj pušten nastavak Bulevara vojvode Putnika u Čačku (VIDEO)

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Večeras uz prisustvo direktora preduzeća „Putevi Srbije” Zorana Drobnjaka, pušten je u saobraćaj i drugi deo Bulevara vojvode Putnika.

„Krenuli smo prošle godine u oktobru, prvenstveno, uklanjanjem postojećih objekata. Pravobranilaštvo je uradilo veliki posao, 1 123 kvadratnih metara zamljišta, devet objekata, 15 garaža sve je isplaćeno i uklonjeno, čime su se stvorili uslovi za izvođenje radova. Imali smo ogromnu podrušku od Vlade RS, Putevi Srbije investirali su 144 miliona dinara samo za drugu fazu, 470 metara samog Bulevara, četiri kolovozne trake, trotoari, pristupne saobraćajnice i ulivi u Strahinjića Bana, Kolubarsku ulicu kao i izgradnja Birčaninove ulice do Trnavske i Dr Dragiše Mišović. Grad Čačak je investirao 62 miliona dinara, deset miliona u javnu rasvetu oko 15 miliona u vodovod i kanalizaciju, 12 miliona JKP „Čačak” za toplovod kao i 25 miliona Gradsko pravobranilaštvo za isplatu zemljišta i objekata koji su bili na ovoj trasi”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Podsećanja radi, prva faza je bila 2019. i tada se radio deo od Ulice 1. oktobar do stare mlekare, iz veliku podršku Vlade RS. Ostaje i treća faza, od Lozničke reke, što je i poslednja faza i ona obuhvata projekat mosta preko Lozničke reke i aproprijaciju zemljišta i objekata, da bi naredne godine saoraćajnica moglo da se izgradi u punom profilu do Bulevara oslobođenja, Nemanjine ulice i Ulice dr Dragiše Mišovića sa kružnim tokom kod Republičkog supa.

„Ovo je planom predviđeno 1979. godine. To je trebalo da bude, a sada će i biti, žila kucavica našeg grada. Saobraćajne gužve su velike sa nedostatkom parking mesta. U planu je da se gradi javna garaža kod taksi sastanice. Nadam se da će do tada ovaj Bulevar rasteretiti ovaj veoma gust saobraćaj”, rekao je Todorović.

Ulica župana Stracimira - pešačka zona

Završetkom ove druge faze Bulevara vojvode Putnika, ide se u javnu nabavku i pretvaranje Ulice župana Stracimira u pešačku zonu. Javni poziv za izgradnju otvoren je do 26. decembra, nakon toga će Komisija izabrati najpovoljnijeg ponuđača i već na proleće se očekuje početak izgradnje pešačke zone od Gospoder Jovanove do Hajduk Veljkove, koja ostaje jednosmerna, dok će Kuželjeva ulica postati jednosmerna ka „Solidu” sa poprečnim parkinzima.

„Dobijamo jednu pešačku zonu sa prelepim Trgom sa Nadeždom Petrović. Uskoro ćemo potpisati ugovor sa profesorom Ivanovićem za izgradnju spomenika knezu Stracimiru, koji će se naći na centralom delu Gradskog trga”, kazao je Todorović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar