Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiVremenski uslovi pogoduju nastavku radova na Parohijskom domu u Brđanima

post-title
Foto: Press služba


U Mesnoj zajednici Brđani u toku su radovi na izgradnji Parohijskog doma crkve Svetog Pantelejmona. Učešće na ovim radovima uzeo je veliki broj meštana. Radove je obišao predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

– Meštani se trude da naprave ne samo verski objekat, već i da to bude nešto što će koristiti celom selu za razne svetkovine koje imaju. Drago mi je da su dobili blagoslov od Eparhije Žičke za takav jedan objekat, jer otkada su prestali da koriste Dom kulture u centru sela, nemaju mesto u kom bi mogli da organizuju takve događaje. Zadovoljan sam što su svi meštani na okupu, retkost je videti da se svi ljudi udruže. Novci su veliki, opština će pomoći jedan deo, a sve ostalo su meštani sami sakupili i ja im čestitam na tome. Opština će rado izaći u susret za svaki nov projekat koji treba da se radi, iako smo već dosta uradili u Brđanima – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac. 

U Brđanima je dovođenjem vode sa Rzava rešen decenijski problem vodosnabdevanja. Takođe, u toku je i projekat sa JVP „Srbijavode“ gde se radi na sređivanju korita reke Dičine. Što se tiče kanalizacione mreže, u planu su radovi kako u Takovu tako i u Brđanima, dodao je predsednik.

O toku radova na Parohijskom domu govorio je sekretar Crkvenog odobra crkve Sveti Pantelejmon, Milan Koljajić.

– Prezadovoljni smo brzinom kojom se radovi odvijaju. Imali smo cilj da završimo sa pokrivanjem ove godine. Cilj je bio daleko, ali mi smo uz pomoć naših prijatelja, meštana, a i sa pomoći od strane opštine, došli skoro do kraja onoga što je planirano za ovu godinu. Naše ambcije su da se osposobi sala za crkvenu slavu koja je 9. avgusta. Ukoliko u tome budemo uspeli, tada će naši planovi biti ostvareni – rekao je Milan Koljajić, sekretar Crkvenog odbora crkve Sveti Pantelejmon.

 Prostorije Parohijskog doma, pored crkve moći će da koriste i meštani ovog kraja za organizovanje svojih slavlja.

– Nadam se da ćemo uspeti u toj nameri, posao ide kako treba. Zahvaljujem se predsedniku, koji je podržao svaku akciju u našem selu, između ostalog završetak izgradnje crkve, a i početak gradnje Parohijskog doma. Nama je svaka pomoć značajna – rekao je sveštenik Zvonko Racić.

Veoma je važno da i privrednici opštine Gornji Milanovac finansijski pomognu izgradnju Parohijskog doma, kako bi se što pre završili radovu na ovom objektu.

 Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar