Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiSneg se ne šali, obeleli vrhovi Golije za par minuta: Putari i mehanizacija u pripravnosti

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Jaka kiša tokom dana u planinskim golijskim selima prešla je u susnežicu i sneg. Za razliku od pre neki dan kad se snežni prekrivač nije dugo zadržao, prema rečima meštana današnje padavine se ne šale.

- Zabelelo se na 1400 metara nadmorske visine, a u višim predelima sneg pada još intenzivnije. Mi meštani smo navikli i vreme je za sneg. Sve radove u polju smo završili, tako da sada za nas sledi sezona godišnjeg odmora. Zima bez snega vam je kao selo bez crkve, kaže uz osmeh za RINU, Milun Borović meštanin planinskog sela na Goliji.

Nadležne putarske službe već su u pripravnosti i spremne za predstojeću zimsku sezonu.

- Imamo konstantno noćno dežurstvo, a od ubačeni su i kamioni za posipanje i pročišćavanje ukoliko za tim bude bilo potrebe. Svi znamo koliko je Golija surova planina i snežne padavine ovde nikad nisu iznenađenje, potpuno smo spremni za novu zimsku sezonu, rekao je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Upravo na Goliji nalazi se najrizičnia tačka tokom zimskih meseci, a to je put preko Odvraćenice. Međutim, hrabri putari su uvek tu koji se bore sa snežnim smetovima.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar