Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pomoć u vidu ogreva za izbegla i interno raseljena lica u Vrnjačkoj Banji

post-title


U saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije i Opštine Vrnjačka Banja, 14. novembra, uručena je pomoć u ogrevnom drvetu za 69 izbeglih i interno raseljenih lica, od kojih su tri porodice koje još uvek nisu rešile svoje stambeno pitanje dobile i novac za kupovinu tri kuće sa okućnicom u Novom Selu, Gračacu i na Metinskim livadama.

Po tri metra drva, vrednosti do 35.000 dinara, biće isporučena na kućne adrese korisnika.

Dodeli su prisustvovali predsednik Opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, predsednik SO, Ivan Radović, zamenik predsednika Opštine, Ivan DŽatić i poverenik za izbeglice, Rade Ćurčić.

Boban Đurović istakao je da je ovo samo još jedna akcija koju Opština Vrnjačka Banja realizuje u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije i da mu je izuzetno drago što su tri porodice dobile novčana sredstva za kupovinu seoskih domaćinstava na teritoriji naše opštine. On je uputio apel izbeglicama i interno raseljenim licima da budu aktivni učesnici konkursa koji imaju za cilj poboljšanje njihovog materijalnog položaja i uslova života.

– Za nas je najveći uspeh kada saznamo da je neko kupio domaćinstvo, da stvara svoju porodicu i da ima svoj krov. Raduju me njihove pohvale načinom funkcionisanja i odnosom lokalne samouprave. Mi ćemo nastojati da pomoć i podrška stignu do svih, ne samo kroz saradnju sa Komesarijatom, već i kroz socijalna davanja preko Centra za socijalni rad, Crvenog krsta ili donacija privrednika kako bismo im omogućili pristojan život, rekao je Đurović.

U toku protekle godine dodeljeno je po dva metra drva, ove tri, a za narednu godinu je u planu da ova pomoć obuhvati dodelu po četiri metra ogrevnog drveta, kao i da sredstva u budžetu za pomoć i podršku izbeglicama i interno raseljenim licima budu dodatno uvećana.

Građani su bili u prilici da iznesu svoje probleme. Najavljeni su i novi konkursi koji se odnose na dodelu građevinskog materijala, opreme koja omogućava ekonomsko osnaživanje porodica interno raseljenih lica, kao i dodelu paketa hrane.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar