Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiMoja prva plata: Prijavljeno više od 9.000 poslodavaca

post-title


Za učešće u aktuelnom programu „Moja prva plata“ prijavilo se više od 9.000 poslodavaca, rečeno je danas Tanjugu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ),

Prema podacima NSZ, najveći broj prijavljenih poslodavaca je sa teritorije Beograda, Niša, Novog Sada, Novog Pazara, Jagodine, Kragujevca i Vranja.

Kada je reč o veličini prijavljenih firmi, većinu čine mali i srednji privredni subjekti a što se sektora tiče, zastupljeni su poslodavci iz svih branši.

Među radnim mestima koja zahtevaju završenu srednju školu najtraženiji su administrativni službenici, poslovni sekretari, knjigovodstveni službenici, finansijski referenti, medicinski tehničari, fizioterapeuti, zubni tehničari, prodavci, konobari, krojači, šivači, kuvari, kozmetičari, automehaničari, mašinski tehničari, frizeri, pekari, mesari.

Od pozicija kod kojih je neophodno visoko obrazovanje najtraženiji su lekari, doktori stomatologije, farmaceuti, pravnici, ekonomisti, komercijalisti, zatim bankarski službenici, programeri, arhitekte, nastavnici, psiholozi, pedagozi, socijalni radnici, novinari, inženjeri.

U toku je prijavljivanje nezaposlenih koje će trajati do 6. decembra a poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim nezaposlenim.

Konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca biće objavljena najkasnije do 29. decembra na portalu „Moja prva plata“.

Iz NSZ su naveli da će se ugovori Nacionalne službe, poslodavaca i nezaposlenih, zaključivati od 1. do 19. januara sledeće godine, kada je planiran i početak programa.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar