Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U toku radovi na parternom uređenju prostora kod Fakulteta tehničkih nauka u Čačku

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je, sa sardnicima, posetio gradilište pored Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, gde je u toku parterno uređenje ovog dela grada. Iz gradske kase za ove namene izdvojeno je 19,5 miliona dinara.

Kako je istakao Todorović, veoma je zadovoljan radovima do sada.

-Radimo parterno uređenje ovog dela grada, a cilj nam je povezivanje šetačke zone oko reke Morave sa važnim objektima, kao što su fakulteti i škole. Na ovaj način ostavarujemo jednostavan pristup obrazovnim institucijama, a posebna pažnja posvećena je prostoru za bicikliste koji su postali neizostavan deo gradskog života. Ovde će biti 85 parking mesta na javnoj površini i uređuje se deo Ulice Sveti Sava i LJubićke ulice, a Ulica Svetog Save biće obogaćena drvoredom – rekao je Todorović.

Kako je istakao gradonačelnik Čačka, završetkom ovih radova, ostvaruje se veza između centralne urbane zone i važnih objekata kao što su gradski bazen, atletska staza i fakultet, stvara se funkcionalan prostor, a gradsko rukovodstvo se trudi da unapredi kvalitet života svojih građana i stvori inkluzivno urbanističko okruženje.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar