Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ambulanta u Slatini jedina na seoskom području sa ultrazvučnim aparatom

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, posetio je u petak 17. novembra, Mesnu zajednicu „Slatina“ i tom prilikom obišao Ambulantu Slatina - Mršinci, u kojoj je od nedavno u funkciji ultrazvučni aparat.

-Ovo je jedina ambulanta na seoskom području koja raspolaže ovakvim aparatom i na značajan način doprinosi boljem kvalitetu zdravstvene usluge, ne samo za meštane ovih sela, već i za desetak mesnih zajednica koje gravitiraju ovoj ambulanti. Vrednost aparata je oko četiri miliona dinara, a pola od toga je finansirao Dragan Didanović, vlasnik preduzeća „Hizna“ iz Slatine, dok je druga polovina obezbeđena iz gradske kase – rekao je gradonačelnik Todorović, napominjući da sada ultrazvuk abdomena može da se obavlja samo petkom, dok će već početkom decembra to biti moguće svakoga dana.

 

Ambulanta Slatina - Mršinci radi svakog radnog dana, u dve smene, sa dva lekara i pet medicinskih sestara i ima oko 4.000 kartona. Ultrazvučna dijagnostika počela je da se obavlja u julu ove godine i do sada je urađeno 210 pregleda.

 

-Planiramo da naredne godine proširimo parking u dvorištu ambulante, tako da ćemo obezbediti još oko 30 parking mesta, radi komfornije zdravstvene usluge svih pacijenata –rekao je gradonačelnik Čačka, napominjući da je lokalna samouprava, osnažena sa privrednicima koji žele da pomognu, uvek spremna da reaguje u svim sferama društvenog života i za kvalitetniji život Čačana, kako na gradskom, tako i na seoskom području.

 

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović rekao je da je ovaj ultrazvučni aparat poslednje generacije i da može pružiti najsigurniju dijagnostiku za pacijente sa velikog područja.

 

Vlasnik preduzeća „Hizna“ Dragan Didanović naglasio je da je ideja za nabavkom ultrazvučnog aparata potekla od njega, a da je lokalna samouprava odmah prihvatila da se ta ideja realizuje, napominjući da njegovo preduzeće, ali i ostala i iz ovog kraja, su vrlo rada da finansijski pomognu svojim mesnim zajednicama.

 

Gradonačelnik Todorović je ovom prilikom posetio i Osnovnu školu „Branislav Petrović“ u Slatini.

-Zahvaljujući velikoj aktivnosti direktora ove škole gospodina Lazara Čikiriza i njegovih saradnika, koji su na vreme prepoznali potencijal, na kome ja insistiram, a to je projektno finansiranje u ovoj obrazovnoj ustanovi se realizuju mnogi projekti, veoma korisni za učenike i nastavničko osoblje. Po hitnom postupku smo renovirali trpezariju sa kuhinjom, za šta je izdvojeno tri miliona dinara iz budžeta Grada. Doveden je gas do škole, uklonjen stari Učiteljski dom, a uložena su i neznatna sredstva u vrtić koji se ovde nalazi. Završena je projektno-tehnička dokumentacija, očekujemo građevinsku dozvolu, a zatim i da započnu radovi na izgradnji objekata koji će biti u sklopu ove škole, koju pohađa oko 250 učenika, kako bi se rasteretila postojeća zgrada. Urađen je i usporivač saobraćaja, ispred škole, na regionalnom putu, što je bio prioritet, jer nam je bezbednosdt dece na prvom mestu – istakao je Todorović.

 

Direktor škole Lazar Čikiriz je pojasnio da je trpezarija sa kuhinjom građena 1979. godine, a da je tokom grada u julu ove godine bila potpuno oštećena. Iako se nije prekidao rad školske kuhinje, ona je obnovljena i u potpunosti rekonstruisana, na veliku radost svih učenika, ali i zaposlenih u ovoj školi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar