Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dačić na predizbornom skupu u Mrčajevcima - Moja pozicija će biti adekvatna broju glasova koje dobijem

post-title
Foto> GZS


Čačak - Predizborna kapanja je u toku, ali uvek sam govorio da ono što se govori u predizbornoj kampanji ne bi trebalo da se razlikuje od onoga što se govori u svakodnevnom političkom životu. U tom smislu mogu da kažem da mi je velika čast i zadovoljstvo da mogu da stojim iza svake svoje reči u poslednje 33 godine, koliko se nalazim na političkoj sceni Srbije, rekao je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na predizbornom skupu koji je sinoć održan u Domu u Mrčajevcima.

„Sada su pred nama parlamentarni izbori, u nekim sredinama i lokalni, gradski u Beogradu i pokrajinski u Vojvodini. Mi očekujemo dobar rezultat, naša koalicija Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije ima dva temeljna princima. Jedan je princip socijalističkih ideja, odnosno, ono šta je bitno za svakog čoveka, da može da živi od svog rada i da svako dete ima istu šansu da uspe u životu, a drugi temeljni princip je patriotizam, a to znači da nema nikakvih drugih principa ako mi ne sačuvamo svoju državu. Mi poručujemo da ćemo nastaviti sa našom čvrstom politikom u odbrani naših i državnih interesa, sa pametnom politikom da steknemo nove prijatelje a da ne izgubimo nijednog dosadašnjeg kako bi stvorili dobre uslove da Srbija može da napreduje i u narednim godinama”, rekao je Dačić.

On smatra da su ovi izbori nastavak izbora od prošle godine. „To znači kada smo mi podržali predsednika Aleksandra Vučića u kandidaturi za predsednika države, tada smo rekli, da smo mi zadovoljni svime što smo postigli u prethodnih 11 godina kada je reč o našoj koaliciji i da je najbolje da Vučić bude predsednik, a Dačić premijer, zbog političke stabilnosti koja je potrebna Srbiji i da bi time mogli da postignemo što bolje rezultate u narednom periodu. Naravno o tome će odlučujuću reč dati građani na sledećim izborima”, istakao je on.

Prema njegovim rečima kampanje se uvek, nažalost, koriste kako bi se ocrnili protivnici, da se napadju porodice i plasiraju mnoge laži, nasuprot tome oni žele da sa SNS naprave stabilnu Vladu u narednom periodu i da zajedno rade u najboljem interesu građana Srbije.

Dačić očekuje još bolji izborni rezultat nego na prošlim izborima.

„Svako ko izlazi na borilišta, bori se za najviše domete. Mi smo pošteni prema ljudima koji treba da izađu na glasanje, da oni znaju zašta glasaju. Ako neko misli da ja kao premijer mogu da postignem dobre rezultate i da je to dobra politička kombinacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, u interesu političke stabilnosti, i da je to najbolje za Srbiju, onda je potreban glas. Moja pozicija će biti adekvatna broju glasova koje dobijem”, zaključio je Dačić.

Inače, na izbornoj listi Socijalističke partije Srbije (SPS) za parlamentarne izbore nalaze se dvoje Čačana, odnosno dve Čačanke. Sanja Čalović, specijalista mašinskog inženjerstva, koja se nalazi na 25. poziciji i Dragana Polovina, master menadžer, koja je na 200. mestu na listi.

GZS

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar