Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačlenik Todorović dodelio ugovore o podsticajnim sredstvima čačanskim poljoprivrednicima

post-title
Foto: Press služba


U velikoj sali Kulturnog centra, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je svečano dodelio ugovore o podsticajnim sredstvima za poljoprivrednike. Ove godine za subvencije poljoprivrednicima iz gradskog buddžeta izdvojeno je 67.500.000 dinara. Inače, lokalna samouprava je ove godine, za različite potrebe poljoprivrednika i poljoprivredne proizvodnje izdvojila, ukupno 94.500.000 dinara.

 

Poljoprivredni proizvođači dobili su subvencije za devet novih traktora, 21 poljoprivrednik kupio je zemljište uz podsticaj Grada, dok je više od njih 250 kupilo različite priključke, opremu za navodnjavanje...

 

-Uz sredstva od Instututa za voćarstvo, oko dva miliona dinara, izdvajanja za protivgradnu zaštitu, prevoz rinfuznog kukuruza, edukaciju u inostranstvu i prvi put 13 miliona dinara za subvencije za đubrivo, ukupno je iz gradske kase izdvojeno 94,5 miliona dinara za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Naravno, uvek smo tu da poboljšamo sve uslove na selu, pa tako u ove nabrojane investicije, nismo uključili sve infrastrukturne radove na poboljšanju uslova na ruralnom području, bez kojih svakako ni jedna vrsta proizvodnje ne bi mogla da ide u uzlaznom pravcu – rekao je gradonačelnik Todorović, podsećajući da je u proteklih sedam godina budžet za poljoprivredu povećan četiri puta i najavljujući za narednu godinu povećanje procenata za pojedine mere.

Gradonačelnik Todorović obratio se u velikoj sali poljoprivrednicima, poželevši im što kvalitetnije uslove i sigurne prinose uz podsticaje koje im pruža lokalna samouprava, napominjući da je njihov rad osnova za opstanak svih nas.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar