Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Centar za socijalni rad obeležio 64 godine od osnivanja

post-title
Foto: Infopress


Centar za socijalni rad obeležio je 64 godine rada . Tim povodom organizovana je radionica pod nazivom Dan otvorenih vrata u kojoj su učestvovali učenici završnih razreda srednjih škola. Novinu u narednom periodu predstavljaće realizacija projekta Kampanaja za hraniteljstvo koju će Centar za socijalni rad zajedno sa Centrom za porodični smeštaj i usvojenje realizovati na području grada Čačka u saradnji sa lokalnom samoupravom. Od 1. decembra biće započeta I podela prehrambenih i higijenskih paketa korisnicima , a zatim i novogodišnjih paketića.

Od osnivanja do danas obim poslova Centra za socijalni rad se menjao, kao i broj zaposlenih, pa čak i naziv ustanove. ,,Ono što je zajedničko za prethodnih šest i po decenija postojanja to je briga o onima kojima je pomoć najpotrebnija” , rekla je direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radosavčević. ,, Na ovaj dan danas smo organizovali Dan otvorenih vrata. Na današnji dan mi primamo učenike završnih razreda svih srednjih škola u Čačku i sa njim a organizujemo interaktivnu radionicu. Kroz takav njima pristupačan način rada želimo da im približimo i predstavimo šta to Centar za socijalni rad radi, koje vrste poslova obavljamo , šta je to naša nadležnost i koje sve to profesije rade u Centru za socijalni rad , odnosno koju školu ili fakultet treba završiti da bi eventualno neko mogao da bude zaposlen u Centru za socijalni rad”, rekla je Radosavčević.

Ono što je aktuelno u Centru za socijalni rad u oblasti socijalne zaštite je podela po 500 prehrambenih i higijenskih paketa koja će započeti 1. decembra . Sredstva za ovu namenu je obezbedio grad Čačak , a ukupna vrednost je milion i 700 hiljada dinara. ,, Pakete će dobiti svi oni korisnici koji inače kod nas imaju ostvareno pravo na novčanu , socijalnu pomoć, ili pak privremenu socijalnu pomoć, a po proceni stručnog tima se nalaze u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji”, istakla je direktorka Centra.

Novogodišnje paketiće dobiće i deca bez roditeljskog staranja , odnosno ona koja se nalaze u hraniteljskim porodicama . Z a ovu manenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno 600 hiljada dinara .

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar