Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vrnjačka Banja: U petak akcija ozelenjavanja u Vrnjačkoj Banji

post-title
Foto: Mediaportal


U okviru projekta „Zasadi drvo“ Opština Vrnjačka Banja je drugu godinu zaredom partner u ozelenjavanju urbanih sredina. Prošle godine je posađeno 80 sadnica lipe, a ove godine 20 sadnica jasena na veoma atraktivnoj lokaciji, odnosno na potesu od Panoramskog točka prema Hotelu „Breza“. Ova akcija, kojoj će se prključiti i rukovodstvo Opštine Vrnjačka Banja, planirana je u petak, 1. 12. 2023. godine, sa početkom u 11 časova.

 

„Zasadi drvo“ je projekat najmasovnije sadnje drveća sa volonterima. Pre 5 godina pokrenuli su ga kompanije Adria Media Group (koja je u međuvremenu transformisana u kompaniju WMG) i DM drogerija, zajedno sa institucionalnim partnerima.

 

Slogan pete sezone glasi PROMENI SVE(S)T i ilustruje primarni cilj projekta, a to je promena svesti i navika građana.

Osim pošumljavanja, fokus projekta je i na ozelenjavanju urbanih sredina, te je u narednih sedam meseci planirana sadnja novih 200.000 sadnica i ozelenjavanje osam lokacija širom Srbije.

Dosadašnji rezultati projekta su impozantni – posađeno je više od 600.000 sadnica širom Srbije, a ozelenjeno 17 gradova i opština.

Osnovni cilj projekta “Zasadi drvo – ozelenjavanje Vrnjačke Banje” jeste podizanje svesti javnosti i nivoa informisanosti o značaju i načinima očuvanja zdrave životne sredine i zdravlja ljudi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar