Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Za vikend preventivni ultrazvučni pregledi, od 4. do 15. pokretni mamograf u dvorištu Doma zdravlja"

post-title
Foto: 032info


Čačak - Pokretni mamograf danas stiže u dvorište čačanskog Doma zdravlja i radiće od ponedeljka 4. pa sve do 15. decembra, ovoga puta u organizaciji Instituta za Javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut.

"Ultrazvučni pregledi odnose se na žene od 45 do 60 godina misli se na zdrave osobe koje nemaju tegobe, a osobe koje imaju takozvanu pozitivnu porodičnu anamnezu, odnosno ukoliko je neko u porodici imao karcinom mogu i osobe od 40 godina da se jave. Pregledi će se raditi od 9 do 17 časova tu ce biti rengen tehničari iz bolnice, zatim će radiolozi tumačiti te snimke koji će kasnije biti dostavljeni ženama", rekao je Aleksandar Pajović direktor Doma zdravlja u Čačku.

Doktor Pajović istakao je i ovoga puta značaj prevencije i rane dijagnostike u lečenju bolesti i dodao da je u prethodnom periodu u Čačku na mamografu pregledano 2800 žena.

Ove nedelje u Domu zdravlja u Čačku radiće se ponovo preventivni pregledi za muškarce i ženem što je u prethodnom periodu dalo odlične rezultate.

"Ultrazvučni pregledi radiće se u nedelju od 8 do 16 časova, za ženske osobe starije od 40 godina , naše sugrađane nema razloga da se prijavljuju, potrebno je samo da dođu i biće pregledane, bez obzira da li im je zdravstvena knjižica overena ili ne. Takođe, radićemo i uzrokovanje krvi za PSA test za muškarce starije od 49 godina.


GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar