Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Uspešan nastup devojčica iz kluba ritmičke gimnastike „Pčelica“ na Prvenstvu Srbije

post-title


Klub ritmičke gimnastike „Pčelica“ Vrnjačka Banja osvojio je dva zlata i jednu bronzu na upravo održanom Prvenstvu Srbije u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog saveza Srbije. Prvenstvo je organizovano 26. novembra u Svilajncu,a okupilo je 26 klubova sa teritorije cele Srbije, odnosno 487 devojčica – takmičarki uzrasta od 6 do 15 godina.

Klub ritmičke gimnastike „Pčelica“iz Vrnjačke Banje predstavio se na takmičenju sa četiri ekipe u tri kategorije. Mlađe pionirke (najmlađa kategorija, uzrast 7 i 8 godina) osvojile su prvo mesto, pionirke (9 i 10 godina), takođe, prvo mesto, a kadetkinje (11 i 12 godina) treće mesto, odnosno bronzu.

– Devojčice su se vredno i naporno pripremale za takmičenje koje je i najbitnije u jednoj kalendarskoj godini. Takmičenje je bilo jako zanimljivo i uzbudljivo, a njihov trud je urodio plodom i doneo mnogo radosti, kako njima, tako i nama koji radimo sa ovim devojčicama, kaže Jovana Terzić, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja, licencirani trener ritmičke gimnastike i osnivač Kluba.

Inače, Prvenstvu Srbije prethodio je Gimnastički kup u Nišu gde su “Pčelice” u grupnim i pojedinačnim vežbama, takođe, postigle zapažene rezultate. U jakoj konkurenciji deset klubova i preko sto vežbačica uspele su da dođu do zlata u kategorijama mlađe pionirke i juniorke, odnosno pionirke do srebra. Pored grupnih nastupa i odličja, pionirka Milica Lazarević u vežbi bez rekvizita osvojila je peto mesto, a kadetkinja Valerija Soboleva, rekvizit čunjevi, drugo mesto.

– Ritmička gimanstika je sport koji se može nazvati stalnom potragom za savršenstvom pokreta. Vežbačice moraju konstantno biti koncentrisane, jer takmičarka, muzika i rekvizit moraju biti u skladu, kako bi se postigao cilj, a to je dobra konačna ocena. Zato volimo da kažemo devojčicama, iako se na takmičenjima nadmeću sa drugim ekipama ili pojedinkama, one se na terenu nadmeću sa samom sobom, ne bi li se izvođenje učinilo besprekornim, napominje Jovana ponosna na svoje devojke i zajednički uspeh.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar