Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radovi na pripremi asfaltiranja više od 30 saobraćajnica u 11 čačanskih mesnih zajednica

post-title
Foto: Press služba


Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, zajedno sa sardnicima, posetio je mesne zajednice u kojima su u toku pripremni radovi za asfaltiranje saobraćajnica, a radovi se investiraju od dodatnih 110 miliona dinara, koje je na zahtev Grada Čačka, opredelilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Inače, kako je podsetio gradonačelnik Todorović, Vlada RS je preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u proteklih sedam i po godina, za obnovu i izgradnju regionalnih, magistralnih i lokalnih puteva, izdvojila više od četiri milijarde dinara. Kao i do sada, prvenstveno na zahtev građana mesnih zajednica, a preko lokalne samouprave, dodanih 110 miliona dinara od resornog ministarstva opredeljeno je za mesne zajednice „Donju Trepču“, „Donju Gorevnicu“, „Mojsinje“, „Prijevor“, „Trbušane“, „LJubić“, „Ključ“, „Konjeviće“, „Kulinovce“, „Preljinu“ i „Ježevicu“.

-Više od 35 lokalnih puteva u ovim mesnim zajednicama biće urađeno u punom profilu, i one će prvi put biti asfaltirane. Naravno, na zadovoljstvo svih meštana koji u njime žive, jer za normalno funkcionisanje jedna od osnovnh stvari je dobra putna infrastruktura i lokalno rukovodstvo se trudi da je obezbedi u svim onim delovima grada u kojima ona nikada nije postojala- rekao je Todorović. Prema njegovim rečima, ovi radovi, ako vremenski uslovi budu išli na ruku izvođačima, trebalo bi da budu gotovi do kraja kalendarskre godine, a već za narednu, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je opredelio još 400 miliona dinara za Grad Čačak i za rekonstrukciju prioritetnih puteva, za koje su sugerisali građani Čačka.

Gradonačelnik je u mesnim zajednicima razgovarao sa meštanima, koji su izrazili veliko zadovoljstvo, zahvalili lokalnoj samoupravi i podsetili od kolikog su značaja putevi koji se trenutno rekonstruišu u njihovim naseljima.

-Mi na ovom takozvanom Rankovića puta nikada nismo imali asfalt. Saobraćajnica je dužine skoro kilometar, a kada padne kiša, bilo je nemoguće prolaziti od ogromne količine blata. Leti, zbog velike prašine nismo mogli ni da otvorimo prozore na kućama – rekao je meštanin Mojsinja Milutin Ranković.

Marija Pašajlić, meštanka MZ „Ključ“ istakla je da je bila na prijemu kod gradonačelnika i da joj je obećano da će put biti urađen do kraja godine.

-Evo sada očekujemo asfalt, koji nikada nismo imali, a ovde je veliki broj dece, tako da će oni biti najsrećniji – rekla je Marija.

-Mi na asfalt čekamo osam godina. Evo, sada smo ga napokon dočekali. Značiće nam puno, jer ova ulica, u kojoj ima oko 100 ljudi i više od dvadesetoro dece, je bila potpuno nepristupačna. Zimi zbog bara i blata, leti od prašine nije moglo da se diše – rekla je Draga Simović iz MZ „Trbušani“.

Radove na asfaltiranju u ovim mesnim zajednicima izvodi preduzeće „Štrabag“.

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar