Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U čačansku Opštu bolnicu stigla magnetna rezonanca (VIDEO)

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Opšta bolnica Čačak je opremljena sa novom i modernom opremom, tehnološki veoma napredna sa sjajnim ljudima koji su profesionalnci u svom poslu kako lekari tako i medicinsko i nemedicinsko osoblje, što daje kvalitet zdravstvenog sisitema ne samo u našem gradu već i celom Moravičkom okrugu, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Potpuno smo 2017. godine rekonstruisali porodilište sa liftom iz operacione sale na ginekologiji. Odmah nakon toga smo obezbedili angio salu gde prof. dr Dragan Sagić i de Branko Petrović sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje dolaze i rade intervencije. U međuvremenu smo dobili dva specijalizanta radiologa sa Dedinja i sada imamo pun fond, preko 7 500 intervencija u angio sali je izvršeno za nešto manje od šest godina”, kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima grad Čačak je obezbedio 135 miliona dinara za ozakonjenje 33 000 m2 bolnice Čačak i za tehničku dokumentaciju, i tek sada su se stekli uslovi za gradnju hiruške bolnice kao i preuređenje internističke bolnice i uklonjenje starih objekata. Izgrađen je i parking i okviru samog kompleksa.

„Danas je stigao i magnetna rezonanca, koju smo mi dugo zahtevali, ali tek kada je predsednik države saznao da postoji dosta opštih bolnica u Srbiji koje nemaju magnet i da su pacijenti morali da idu u druge gradove, problem je bio rešen. Ovo je sjajna vest za sve Čačane i ljude u Moravičkom okrugu da možemo i ovu veoma važnu dijagnostičku proceduru da obavljamo u našoj bolnici”, istakao je Todorović.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar