Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovo je "fićka ariljska", Deda Mraz ovde ima neobičan prevoz: Nesvakidašnja praznična dekoracija u Arilju, umesto jelke u centru okićena sekvoja i to sa starim loptama (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Arilje - Sitno se odbrojava do Nove godine, a praznična euforija već je stigla na ulice i trgove širom gradova u Srbiji. Ipak, jedna opština na zapadu zemlje razlikuje se od ostalih jer je praznična dekoracija u Arilju zaista nesvakidašnja. Najupečatljiviji ukras svakako je nekadašnji simbol Jugoslavije, koji je dobio novo ruho i nazvan je fićka ariljska.

- To je bio beli fića koji je ofraban u crvenu prazničnu boju, a potom i ukrašen. Naš cilj je bio da pokažemo da i od starih stvari može da nastane prava magija i da ne trebe uvek puno novca i novi ukrasi kako bi se na lep način dočekali praznici, rekao je za RINU predsednik opštine Predrag Maslar.

Međutim, fićka ariljska nije jedini nesvakidašnji novogodišnji ukras koji se može videti u Arilju, jer je u centru ove opštine umesto jelke okićena ni manje, ni više - već sekvoja.

- Tu ideju smo dobili još prošle godine, a ove smo unapredili jer smo ukrase napravili od starih lopti. Prefarbali ih i ukrasili i tako okitili drvo. Uz fićku jopš jedan dokaz da nešto staro može uz malo mašte biti i te kako iskorišćeno, dodao je Maslar.

Ovakavim novogodišnjim ukrasima obradovali su se najviše mališani kojima je centar sada postao omiljeno mjesto za okupljanje. A, kako kroz šalu kažu, svi sa nestrpljenjem očekuju da Deda Mraz kod njih umesto na sankama stigne u crvenoj fići.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar