Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiJYSK ponovno povećava plate: Prosečno povećanje za 27,4 odsto

post-title
Foto: Sandro Sklepić / Morten Rehne


JYSK, danski maloprodajni lanac, kontinuirano ulaže u svoje zaposlene kroz edukacije i školovanja, sisteme bonusa, ali i značajnim ulaganjem u povećanje plata. Tako će zaposleni u prodavnicama ući u 2024.  godinu sa prosečnim povećanjem plata od 27,4 odsto, dok će za neke to povećanje iznositi čak 42 odsto.

Vesna Kukić Lončarić, Country director za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija, istakla je da je ponosna na ovo značajno povećanje plata zaposlenih u prodavnicama, bez obzira na poziciju na kojoj rade.

“Naši zaposleni su naš najvredniji resurs i trudimo se da im obezbedimo pozitivno radno okruženje, ali i da budemo konkurentan poslodavac. Pored značajnog povećanja plata čiji ukupni iznos za narednu godinu prelazi 80 miliona dinara, ponosni smo na činjenicu da naši zaposleni imaju mogućnost da ostvare bonuse u zavisnosti od rasta prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu, a koji je kroz 2023. godinu isplaćen u iznosu većem od 32 miliona dinara”, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country director za JYSK Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija.

Osim povećanja plata, JYSK je uz svoj tradicionalni godišnji party, kada zatvara sve svoje prodavnice na 2 dana, ove godine organizovao i novogodišnje predstave i poklone za decu zaposlenih.

Povećanje plate potvrđuje predanost JYSKa negovanju pozitivnog i nagrađivanog radnog okruženja, u skladu sa temeljnim vrednostima kao što su timski rad, posvećenost kupcu i izvrsnost u poslu. JYSK veruje da ulaganjem u svoje zaposlene jača zajednicu i stvara prostor za napredak postojećih zaposlenih, ali i privlači potencijalne nove.

Upravo briga o svojim zaposlenima čini JYSK jednim od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, a to je prepoznato i u svetu. To pokazuje međunarodno istraživanje američkog poslovnog časopisa Forbes iz 2023. godine u kojem je ispitano 170.000 ljudi iz 55 zemalja, a od učesnika je zatraženo da ocene kompanije po kriterijumima kao što su imidž, uticaj na privredu, razvoj talenata i društvena odgovornost. Na konačnu listu ušlo je 700 kompanija koje su dobile najviše ukupnih bodova, među kojima je i JYSK.Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar