Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Programi u okviru projekta ,,Čačak-prestonica kulture Srbije ” realizovaće se do marta 2024. godine

post-title
Foto: Infopress


Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture pod sloganom,, Čačanska rodna”, projekat ,, Čačak-prestonica kulture Srbije” realizovaće se do marta naredne godine. Pripremljen je sadržajan program, a simbolično Čačak je ovo laskavo priznanje poneo u godini kada se obeležava 150 godina od rođenja Nadežde Petrović i 60 godina od postojanja manifestacije Disovo proleće.


,,Potrudićemo se da sledeće godine kada Užice bude prestonica kulture da naši sugrađani ne osete veliki pad u sadržaju i u broju kulturnih programa. Pripremamo sadržajan program za naredno leto u junu, julu i avgustu “, rekao je pomoćnik gradonačelnika Čačka, Miroslav Petković.

U narednoj godini planirano je i otvaranje Muzeja košarke koji će upotpuniti istorijsko- muzjski kompleks grada na Moravi.


,, Ono što je zamišljeno u Muzeju košarke je da bude improvizovan košarkaški teren na kome će biti galerijska postavka, depoi, suvernirica I brojni sadržaji koji će se nalaziti u donjoj osnovi. Posetioci će imati priliku i da vide legate Radmla Mišovića, Dragana Kićanovića i Željka Obradovića,napominje Petković.


U okviru projekta Čačak –prestonica kulture 22.decembra tekuće godine biće otvoren Etnološki muzej u obnovljenoj Hadžića ili Virerovoj kući. Posetioci će imati priliku da vide kako je izgledala unutrašnjost građanske kuće iz druge polovine 19. i početka 20.veka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar