Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Aleksandar Maksimović: Bezumne i vandalske postupke na ulicama Beograda nemoguće racionalno objasniti

post-title
Foto: RINA


Saopštenje Aleksandra Maksimovića člana Glavnog odbora SNS prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

"Sve i da su samozvani borci protiv nasilja u pravu, a više je nego jasno da nisu, niko ko ima i malo pameti ne može i ne sme da opravdava ono što se u nedelju veče događalo na ulicama Beograda. Bezumni, vandalski čin, nemoguće je racionalno objasniti i opravdati, mada neki, kojima je ovo bio plan i jedini interes, to pokušavaju nevešto da učine.

Kakvi principi, kakva borba protiv nasilja, kakva demokratija! Na ulicama našeg glavnog grada na delu je sinoć bila najgora anarhija, a o kakvim ličnim interesima se radi, kako stoji u „opravdanju“ čačanske Koalicije „Srbija protiv nasilja“, mislim da nikome normalnom nije jasno. Sem ako ne misle na Dragana Đilasa i kliku okupljenu oko njega, koje ništa drugo ne zanima sem „kruga dvojke“.

Priča o nekom tobožnjem „ignorisanju regularnih načina institucionalne borbe za slobodne i fer izbore“, kako oni kažu, apsolutno ne stoji, jer su ovakav razvoj događaja vajne „demokrate“ najavljivale još pre samog početka glasanja. Gde su te primedbe na neregularnost, gde su nepotpisani zapisnici, gde je i jedan valjan dokaz da je došlo do bilo kakve „krađe“ glasova. Oni nisu ni sačekali zvaničan stav organa zaduženih za kontrolu regularnosti izbornog procesa, već su rešili da sa svojim „NATO plaćenicima“, krenu u uzimanje pravde u svoje ruke, što je podrazumevalo demoliranje centra Beograda. Nejasno je kako su na ovaj način mislili da bilo šta postignu? O civilizovanom dijalogu izlišno je govoriti.

Interesantan je slučaj sa jednog biračkog mesta u centru Čačka, gde je na kraju „Srbija protiv nasilja“ osvojila najviše glasova. Do zaključenja glasanja i prebrojavanja glasačkih listića, posmatrač „Crte“, koji je bio sve vreme prisutan na biračkom mestu, konstantno je insistirao na tome da će izbori biti neregularni, da birački odbor loše radi, da je na delu viđeno mnogo nepravilnosti... Na kraju, po prebrojavanju glasova, zadovoljan ishodom, sam je konstatovao kako je sve u najboljem redu. Licemerje bez presedana.

Jedino sa čim bih se složio, kada je reč o stavu čačanske Koalicije „Srbija protiv nasilja“ je da, pored organa reda koji su za to zaduženi, građani treba da brane državu i imaju pravo da štite principe na kojima ona postoji. Gotovo referendumskim glasanjem za liste „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ i „Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane“ većinska Srbija je to jasno i nedvosmisleno pokazala.

A što se tiče proleća, lepo je rekao Matija Bećković – „Ćeraćemo se još“.

Aleksandar Maksimović,

član Glavnog odbora

Srpske napredne stranke



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar