Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Medenjaci sreće – Čačanka Vladislava pravi kolačiće sa porukama u novogodišnjem ruhu

post-title
Foto: Screenshot RTS


Čačanka Vladislava Jevtović, ekonomista po zanimanju i profesor u srednjoj školi, pretvorila je hobi u dopunski posao. Ručno izrađuje i ukrašava medenjake, a u vreme praznika su najtraženiji kolačići sa novogodišnjim motivima. Da od ovog posla može i dodatno da zaradi, govori podatak da Vladislava već ima porudžbine za narednih nekoliko meseci.

Zimski džemper, jelke, ukrasi, deka i baka Mraz samo su neki od prazničnih medenjaka koje Vladislava Jevtović stvara u kućnoj radinosti. Slikarsko umeće je nasledila od oca, pa do najsitnijih detalja precizno ukrašava kolačiće. Svaki je drugačije išaran, dopunjen sjajem baš u novogodišnjem ruhu. Ideja joj, kaže, nikada ne manjka, a sve je počelo slučajno.

„Prve kolače sam poklonila drugaricama koje su se oduševile i pitale da li to može da se kupi. Malo pomalo sam prodavala kolače, a 2019. godine sam otvorila svoju malu radnju i dobila sertifikat starih zanata“, istakla je Vladislava Jevtović iz Čačka.

Ukusni i lepo ukrašeni kolačiči vremenom su se pročuli. Pa tako Vladisilava sada pravi i posebne kolekcije za specijalne prilike po narudžbini. Medenjaci mogu da posluže i kao zanimljiva dekoracija, a za prodaju najviše koristi društvene mreže.

„Imam stalne kupce, firme koje poručuju medenjake za korporativne događaje. Radi se u serijama, potrebno je od pet minuta do pola sata za izradu medenjaka, zavisi od dizajna“, rekla je Vladislava Jevtović iz Čačka.

Medenjaci sreće, kako Vladislava zove svoje kolačiće, ovih dana imaju i praznične poruke, a poneke porudžbine odlaze i u inostranstvo.

RTS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar