Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počela naplata putarine na delu Moravskog koridora - Uvodi se i naplata naknade za korišćenje putnih objekata

post-title
Foto: RINA


Od danas je počela naplata putarine na autoputu od Rume do Šapca i na Moravskom koridoru (do privremene čeone naplatne stanice Koševi), saopštili su Putevi Srbije.

Ovo preduzeće je, kako je saopšteno, takođe, obavilo reviziju dužina deonica pod naplatom u skladu sa Referentnim sistemom mreže državnih puteva što će, kako je ukazano, uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine.
 
-Pored pomenutih izmena, uvodi se i naplata naknade za korišćenje putnih objekata - mostova, vijadukata tunela tako što se visina putarine po pređenom kilometru uvećava za 50% za mostove i vijadukte, odnosno za 100% za tunele. Takođe uvode se popusti za korisnike studentskih kartica od 2%, penzionerskih kartica od 3% kao i za vlasnike električnih vozila od 10% čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine -ističe se u saopštenju Puteva Srbije. Kako se napominje, izmene cenovnika urađene su u skladu sa obavezama propisanim u Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara, a na osnovu izmena i dopuna Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina).
 
eKapija


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar