Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski "Unipromet" najveći izvoznik u Moravičkom okrugu

post-title
Foto: Infopress


Čačansko preduzeće Unipromet ostvarilo je dobre poslovne rezultate u 2023.godini i pored otežanih uslova poslovanja i oscilacija u cenama osnovnih sirovina – čelika, aluminijuma i cinka. U proizvidnim halama Uniprometa ,u godini za nama, preradjeno je preko 85 000 tona čelika, što je na nivou iz 2022. godine, a po količini ugradjene ograde 2023. je bila rekordna godina u poslovanju tog preduzeća . Ugradjeno je preko 600 km različitih tipova žičanih ograda na brojnim putnim pravcima na kojima je Unipromet izvodio radove.

„Pomenuću neke važnije pravce : Ruma –Šabac, Niš – Merošina, Iverak – Lajkovac , obilaznica oko Beograda, Tutin – Sjenica, Novi Pazar – Raška i to su najveći projekti. Izvoz je bio dobar, mi smo pretežni izvoznik, najveći u MO , a naše najveće izvozno tržište je Nemačka. Zaposlili smo novih 40 radnika, a bili smo i društveno odgovorni prema institucijama kao što su bolnice, zdravstvene ustanove , crkva, pojedinci i mnogi drugi”, objašnjava Zoran Bojović direktor Uniprometa.

Sa 45 miliona evra ,Unipromet je bio najveći izvoznik u Moravičkom okrugu u prošloj godini .

Godišnji plan za 2023. realizovan je u potpunosti i po količini i po finasijskim pokazateljima. Ostvaren je promet od 100 miliona evra u prethodnoj godini, a plan za ovu godinu je rast od 10 do 15 odsto. Ugovorena je ugradnja 700 km zaštitnih žičanih ograda na koridorima i autoputevima u Srbiji, a medju značajnim deonicama na kojima će se raditi i u 2024 . je autoput do Požege i Moravski kridor.

„Planiramo rast obima finansijskog poslovanja od skoro 15 odsto . Nadamo se da neće biti većeg uticaja ratova i kriza u okruženju, a ugovoreni poslovi do sada govore u prilog dobrog poslovanja i u ovoj godini. Nadamo se dobrim poslovnim rezultatima” kaže Zoran Bojović direktor Uniprometa.

„Ja isplaćujem lične dohotke na vreme, od 15. do 18. u mesecu i prosečna plata je veća od 1 400 evra”, ističe Milisav Novičić osnivač i vlasnik Uniprometa .

Unipromet posluje na dve lokacije u Konjevićima i u Konarevu u Kraljevu i zapošljava ukupno 580 radnika.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar