Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Od danas zahlađenje i prelazak kiše u sneg

post-title
Foto: Mediaportal


Osetnije zahlađenje, a kiša prelazi u sneg. Ipak, obilnije padavine se ne očekuju. Snažan ciklon premešta se sa juga Italije ka Jonskom moru, donoseći padavine Srbiji. Još ujutru na istoku će padati kiša, a zatim se i tamo očekuje sneg. Najviše padavina prognozirano je za jugozapad zemlje, oko 7-8 centimetara. 

Drugog dana Božića oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom slabog i umerenog intenziteta, što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača.

Kiša i susnežica se samo još ujutru očekuju ponegde na jugu i jugoistoku Srbije, a u Negotinskoj Krajini i tokom prepodneva. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni, na istoku Srbije i sa olujnim udarima, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura od -1 na severu do 4 stepena na jugu i istoku. Temperatura će tokom dana biti u padu i posle podne će se kretati od -3 do -1, u Negotinskoj Krajini oko 1 stepen.

U utorak se očekuju ledeni dan, oblačno, hladno i vetrovito, pre podne uz provejavanje slabog snega, posle podne prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od -6 do -1, a najviša od -3 do nule.

Umereno oblačno, hladno i suvo u sredu. Vetar slab do umeren, istočnih pravaca. Jutarnja temperatura od -8 do -4, a najviša od -2 do 1 stepen.

U četvrtak umereno oblačno sa sunčanim intervalima, hladno i suvo. Vetar slab, promenljiv, na istoku Srbije umeren zapadni.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar