Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak 94 Quantox ostvario istorijski uspeh i plasirao se na završni turnir Kupa Koraća (FOTO)

post-title
Foto: Morava sport


Košarkaši Čačka 94 Quantox su u polufinalu drugog stepena Kup takmičenja večeras u gotovo ispunjenoj hali kraj Morave savladali ekipu Dinamika iz Beograda rezultatom 88:71 (25:22, 30:18, 18:17, 15:14).

Pobedom nad Dinamikom košarkaši Čačka 94 Quantox su ostvarili plasman u finale drugog stepena najmasovnijeg košarkaškog tamičenja u zemlji, ali i ono što je bitnije ostvaren je plasman na završni turnir Kupa Koraća na kojem će učestvovati najboljih osam ekipa u zemlji računajući i ekipe koje nastupaju u ABA ligi, što je za ekipu koju sa klupe predvodi trenerski tandem Mićić – Marinović istorijski uspeh.

Domaći košarkaši, nošeni atmosferom sa tribina kontrolisali su meč čitavih 40 minuta pa se pobeda ni jednog trenutka nije dovodila u pitanje. Najefikasniji u ekipi Čačka 94 na današnjem meču bio je Grojić sa 23 poena, a pratio ga je Dodić sa 16 poena.

Ovo je veliki i istorijski uspeh i za grad Čačak koji će na završnom turniru koji se u prvoj polovini februara igra u Nišu imati dva predstavnika, Borac i Čačak 94.

Čačak 94: Dodić 16, Stajčić, Pulliam 8, Grojić 23, Pešaković 4, Lakić 12, Majstorović 2, Gašić 5, Pantić, Danilović 11, Dumić 7, Tatić.

Treba istaći i da je utakmica imala humanitarni karakter jer se ulaz na utakmicu nije naplaćivao ali su na ulazima bile postavljene kutije za prikupljanje novčane pomoći za malu Nađu iz Čačka. Košarkaški klub Čačak 94 Quantox je pored toga učestvovao u pomoći donirajući novčana sredstva u visini od 300.00 dinara.

 

Morava sport



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar