Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Novim reprogramom do naplate duga za usluge koje pruža JKP Komunalac

post-title
Foto: Infopress


Zbog velikog dugovanja fižičkih lica JKP Komunalac je započelo naplatu svojih potraživanja putem reprograma . Postupak se sprovodi na osnovu odluke nadzornog odbora donete u decembru prošle godine potpisivanjem sporazuma sa korisnicima usluga. Uz napomenu da su velika potraživanja I od privrede ovoga puta u fokusu su fizička lica koja duguju ovom preduzeću po osnovu odvoženja smeća 102 miliona 485 hiljada dinara.

Zahvaljujući se odgovornim i redovnim platišama za pružene usluge , direktorka JKP Komunalac Mirjana Đoković se nada da će reprogram naići na dobar odziv kod sugrađana koji duguju ovom preduzeću velika sredstva za odvoženje smeća . ,,To je jedini način” , kaže direktorka , ,,da Komunalac poveća prihod i investira u opremu za još kivalitetnije pružanje usluga” . Direktorka kaže da privreda duguje 22 miliona 799 hiljada dinara, kao i da se očekuje priliv sredstava od fizičkih lica i privrede koji su već tuženi.

Od privrednih preduzeća koja su tužena očekuje se 11 miliona 816 hiljada dinara, od privrede u stečaju , gde je vrlo teško naplatiti potraživanja očekuje se 21 milion 521 hiljada dinara. Za vanredne usluge preduzeće potražuje dva miliona 488 hiljada dinara , građani koji su već utuženi duguju 45 miliona 735 miliona dinara , dok oni koji su ranije u fazi reprograma duga i po osnovu spornih potraživanja od građana dug je oko 23 miliona dinara .

Direktorka kaže da će svim građanima izaći u susret i da je moguć dogovor samo ako postoji dobra volja korisnika usluga da reše problem u kome se nalaze , odnosno da izmire velika dugovanja prema JKP Komunalac. Očekuje i medijsku podršku kako bi najavljeni reprogram duga imao efekta. Podseća da usluge koje pruža ovo preduzeće nisu poskupele skoro tri godine i da su na nivou od 10. marta 2021. Z a domaćinstva iznose osam dinara po metru kvadratnom , za sudove, tužilaštvo, zdravstvene ustanove i druge državne organe devet dinara po metru kvadratnom, dok je za ostale ustanove koje obavljaju poslovnu delatnost 14, 5 dinara po metru kvadratnom.

Infopress

 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar