Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Povećanje zarada u JKP - Gornji Milanovac

post-title
Foto: Press služba


U Kabinetu predsednika opštine Gornji Milanovac, Dejana Kovačevića danas je potpisan aneks ugovora sa Javnim komunalnim preduzećem „Gornji Milanovac“, koji se odnosi na povećanje zarada u ovom preduzeću. Ovim aneksom, zaposlenima u milanovačkom komunalnom preduzeću se povećava zarada za 17, 1 %.

– Srećan sam zbog toga što će radnici u Javnom komunalnom preuzeću u narednom periodu primati veće plate. Oni su vredni ljudi koji su uvek tu i pre zore čiste naš grad i sklanjaju smeće. Zajedno sa rukovodstvom JKP-a, direktorom Ivanom Lazićem boriću se da u narednom periodu dobijemo saglasnost od Vlade Republike Srbije za novo zapošljavanje u JKP-u, kako bismo izbegli pp ugovore i radnicima dodelili ugovore o radu na neodređeno. Možemo reći da smo na putu da rešimo taj problem, s obzirom da JKP već ima smanjen broj radnika, a sa povećanjem zarada i prava radnika pokušaćemo da dobijemo nove radnike. Ovom prilikom želim da se obratim našim sugrađanima i da apelujem na njih da posude za odlaganje otpada koriste za to, da ne bacaju smeće van predviđenih posuda. Takođe i da svoje račune izmiruju na vreme, jer redovnim izmirivanjem računa JKP-u omogućavate preduzeću da normalno funkcioniše – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Jelena Kovačević, predsednica Samostalnog sindikata zaposlenih istakla je da je ovo povećanje zarade vrlo značajno za zaposlene u JKP „Gornji Milanovac”.

– Zahvaljujući predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću i direktoru našeg preduzeća, koji su saslušali opravdane zahteve sindikata danas smo potpisali aneks ugovora, po kome će radnici JKP-a dobiti uvećanu minimalnu cenu rada sa 41.700 na 48.000 dinara. Time će se poboljšati životni standard naših radnika koji su to svakako zaslužili – rekla je Jelena Kovačević, predsednica Samostalnog sindikata zaposlenih JKP „Gornji Milanovac”.
Zahvaljujući angažovanju i marljivosti radnika Javnog komunalnog preduzeća, grad je uvek čist, a pored toga oni održavaju čistoću i u svim prigradskim naseljima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar