Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Neverovatne slike sa vrha Kablara: Radovi na izgradnji staklenog vidikovca u punom jeku (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Čačak - Radovi na izgradnji vidikovca na Kablaru oko kog se digla velika polemika u Srbiji i koji su pojedini ekolozi pokušali da zabrane, uprkos niskim temperaturama i svim opstrukcijama u punom su jeku.

Oko 90 odsto grubih radova je završeno, a na postojeće temelje uskoro sa poboljšanjem vremenskih prilika očekuje se da počne montaža elemenata koji podrazumevaju drvene i kamene obloge, zaštitne ograde i staklene elemente.

https://www.rina.rs/admin/files/1705933117_cacak-vidikovac-na-kablaru-fotorina3.jpg

- Mi često dolazimo i obilazimo gradilište. Oko srca nam je milina jer vidimo da se u naš kraj ulaže i da će turizam sada i ovde da se razvija. Mnogi su se bunuli govoreći kako će izgradnjom vidikovca da se uništi priroda. Verujte, to su budalaštine bile. Vidikovac zazima površine oko 60 kvadratnih metara i ništa nije uništeno. Evo sve se vidi, kažu za RINU meštani podkablarskih sela.

https://www.rina.rs/admin/files/1705933117_cacak-vidikovac-na-kablaru-fotorina1.jpg

Stakleni vidikovac na Kablaru biće jedini sa skywalk konceptom u Srbiji i već ima tendenciju da bude prava turistička atrakcija u zapadnom delu zemlje.

Sa vrha Kablara pruža se fenomenalan pogled na meandre Zapadne Morave, ali i na manastire u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

https://www.rina.rs/admin/files/1705933117_cacak-vidikovac-na-kablaru-fotorina2.jpg

Revitalizacijom ovog područja uređena je i saobraćajna infrastrukura, rekonstruisan je prilazni put tako je da svim posetiocima olakšan dolazak na ovo specifično mesto.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar