Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiTečno drvo stiglo u Užice

post-title


 Užice - „Svet pun srca je svet pun prilika”, parola je pod kojom je „NLB Komercijalna banka” Gradu Užicu i beogradskoj opštini Stari Grad, donirala Liquid 3 tečno drveće, potpuno novo rešenje za prečišćavanje vazduha i revolucionarnu inovaciju Instituta za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu.

Ukupna vrednost donacije ovih prvih urbanih foto - bioreaktora, osmišljenih tako da uklanjaju ugljen - dioksid i zagađenje u sredinama gde su njihove koncentracije najveće i gde nema dovoljno prostora za sadnju drveća, iznosi skoro šest miliona dinara, navodi se na sajtu grada Užica.

„Čast nam je što smo zahvaljujući NLB Komercijalnoj banci postavili Liquid 3 na Trgu partizana u našem gradu, jer Užice kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života i zdravlja naših sugrađana. Prva smo lokalna samouprava koja sufinansira mere energetske efikasnosti individualnih objekata. Prepoznati smo i kao grad koji osmišljavanjem inovativnih rešenja uspeva da poboljša kvalitet vazduha u urbanoj zoni, a sve je merljivo kroz redovne monitoringe”, istakla je ovim povodom gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Donacija tečnog drveća deo je šire regionalne inicijative, u okviru koje su sve banke, članice NLB Grupe podržale različita udruženja, humanitarne organizacije i ugrožene grupe u ukupnom iznosu od gotovo 59 miliona dinara.

„Za NLB Komercijalnu banku uspeh se meri dvojako, ne samo izvanrednim poslovnim rezultatima, već i pozitivnim promenama koje iniciramo u društvu. U prethodnom periodu intenzivno smo radili na ostvarenju ciljeva održivog poslovanja i za kratko vreme uspeli da obezbedimo snabdevanje električnom energijom isključivo iz obnovljivih izvora, kao i da u potpunosti digitalizujemo brojne procese. Uz dodatnu investiciju naše matične NLB Grupe, uspešno smo okončali složen proces kompletne rekonstrukcije naše centralne poslovne zgrade, koja je sada transformisana u pametan, održiv i potpuno zeleni objekat. Uporedo sa internim aktivnostima, nastavljamo snažnu podršku razvoju zelene agende kroz plasman održivih proizvoda građanima i privredi, ali i društveno odgovorne akcije, poput donacije tečnog drveća”, istakao je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke i dodao da kroz ovu aktivnost banka nastavlja da usmerava svoje kapacitete, energiju i resurse u pravcu stvaranja održive budućnosti za generacije koje dolaze.Glas zapadne SrbijeKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar