Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predrag Terzić novi gradonačelnik Kraljeva - treći put

post-title
Foto: Press služba


Dr Predrag Terzić, treći put zaredom, izabran je za gradonačelnika grada Kraljeva. Na drugoj sednici Skupštine grada Kraljeva u novom sazivu, održanoj 29. januara 2024. godine, odborničkom većinom, izglasano je da će, naredne četiri godine, funkciju gradonačelnika grada Kraljeva obavljati „stari“ gradonačelnik. Nakon izbora 2016, a potom i 2020. godine, na najvišu funkciju izvršne vlasti, Terzić, koji je bio i jedini kandidat za gradonačelnika, izabran je i treći uzastopni put - prvi put u istoriji našeg grada. 

Funkciju zamenika gradonačelnika grada Kraljeva će, na predlog Predraga Terzića, a na osnovu glasova odbornika kraljevačke Skupštine, obavljati Kristina Marković, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika, a Gradsko veće grada Kraljeva će, pored dosadašnjih članova Zorana Bojanića, Vladimira Baralića, Ivane Bazić, Igora Cvetkovića, Miloša Ugrenovića i Milomira Šljivića, činiti i novoizabrani Radomir Korićanac, Nikola Đukić, Sreten Jovanović, Dejan Nikić i Milan Stevanović.

Na prethodnoj, konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kraljeva, održanoj 23. januara, za predsednika Skupštine grada Kraljeva izabran je dosadašnji predsednik Skupštine Nenad Marković, za njegovog zamenika Marija Jevđić, za sekretara Skupštine Dragana Petković, a zamenik sekretara Skupštine je Miloš Dukić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar