Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Blagodarje za direktora čačanske biblioteke

post-title


 Čačak - Na tradicionalnoj Svetosavskoj akademiji Udruženja književnika Srbije, održanoj u subotu, 27. januara u Beogradu, direktoru Gradske biblioteke Čačak dr Bogdanu Trifunoviću uručena je nagrada „Blagodarje". Ovo priznanje dobijaju zaslužni pojedinci i institucije za trajni doprinos ugledu i razvoju Udruženja, kao i za izuzetan doprinos negovanju duha srpske narodne i umetničke književnosti i očuvanju tradicije i narodnih običaja između dva Savindana.

Kako je prethodna godina za Udruženje književnika Srbije bila dvostruko jubilarna (75 godina od osnivanja „Književnih novina" i 60. Beogradski međunarodni susreti pisaca), ove godine je nagrađenih više nego prethodne.

U skladu sa praznikom, skup je otvoren molitvom sveštenika dr Ugrina Popovića, nakon čega je predsednik UKS Miloš Janković dodelio „Blagodarja" dobitnicima. Tradicionalnu besedu o Svetom Savi govorio je književnik Radomir Andrić, hor „Kraljica Marija" je akademiju učinio svečanijom, a poeziju o prosvetitelju i prvom srpskom arhiepiskopu kazivao je dramski umetnik Milan Caci Mihailović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar